h i r d e t é s

Tizenéves lány testvérpár olyan robotot épített Legóból, amely zenére táncraperdül

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tizenéves lány testvérpár olyan robotot épített Legóból, amely zenére táncraperdül

2020. június 04. - 12:33

 

Egy 10 és 12 éves zenész testvérpár legóból épített olyan okos robotot, ami a mesterséges intelligencia (MI) segítségével képes táncra perdülni, ha zongoráznak neki.

Csillag Aranka és Mária első helyzetettek a táncoló robotjukkal

Lezárult a DigiGirlz AI Challenge, a Microsoft Magyarország és a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványának közös versenye. Több mint kétszáz, a digitális technológia és mesterséges intelligencia iránt érdeklődő fiatal lány vett részt a többfordulós online megmérettetésen, bebizonyítva, hogy a kódolás lényege a kreativitás, amelyben a legkevésbé sem maradnak el a fiúktól.

A Microsoft Magyarország tavaly év végén hirdette meg a DigiGirlz AI Challenge többfordulós online versenyt a Logiscool Digitális Tudásért Alapítványával közösen, amelyben fiatal lányok oszthatták meg az ötleteiket arról, mi az, ami inspirálja őket a mesterséges intelligencia világában.

A zsűri nem volt könnyű helyzetben, hiszen nagyon sok tehetséges fiatal ötletdús pályázatai közül kellett a nyerteseket kiválasztania. A tizenegyéves Fenyőházi Panna például 3D robotot nyomtatott és programozott be, hogy kérésre vicceket meséljen, Szöllősy Réka pedig novellát írt egy kis robotról a 7-11 évesek kategóriájában. Az idősebbek között Habuda Zsófia a koronavírus elleni hatékony védekezést szolgáló applikációval állt elő, Tóth Jázmin pedig saját fejlesztésű áramkörét mutatta be egy videóban. Ők mindannyian dobogós helyen végeztek. (Microsoft)

A közleményhez sajnos nem kaptunk sem a győztes lányokról, sem pedig robotjukról képanyagot. Ha kapunk, frissítjük a cikket. (a. szerk.)

Frissítés (2020. június 4. 14:41)

Megérkeztek a győztes lányok fotói és a táncoló robot.

Fenyőházi Panna - 3D robot, 2. helyezés


 

h i r d e t é s