h i r d e t é s

Tízmilliárdokat kapnak a NER-közeli szállodák

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tízmilliárdokat kapnak a NER-közeli szállodák

2020. május 27. - 10:12

 

Indulhatnak felújítások, fejlesztések. - írja a magyarhang.hu.

83,5 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatást osztott ki, túlnyomórészt a NER-hez kötődő vállalkozóknak a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázaton

– vette észre a 24.hu.

A legnagyobb támogatást a Garancsi Istvánhoz, Csányi Sándor OTP-elnökhöz és Hernádi Zsolt Mol-főnökhöz köthető CDHT Hotel Projekt Kft. kapta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére, összesen 8 milliárd 632 millió forintot.

Mészáros Lőrinc az Opus Global Nyrt.-n keresztül a Hunguest Hotels 14 vidéki szállodájának felújítására összesen 17,7 milliárd forintot kapott.

A Mészáros Lőrinctől és Tiborcz Istvántól Jellinek Dániel és Balázs Attila által megvásárolt Appennin Nyrt. egyik leányvállalata, a Pro-Mot Hungária Kft. 7 milliárd 350 millió forintot kapott a balatonvilágosi Club Aliga hotel és élményközpont fejlesztésére, míg a balatonfüredi vitorlásközpont szállásfejlesztésére 4 milliárd 400 millió forint jutott a szintén e cégcsoporthoz tartozó Solum-Invest Kft-nek.

Tiborcz István volt üzlettársa, a győri Paár Attila cége is nyert a keszthelyi Helikon Hotel felújítására összesen 3 milliárd 987 millió forintot.

magyarhang.hu


 

h i r d e t é s