h i r d e t é s

Több baktérium van egy mobilon, mint egy WC-ülőkén

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több baktérium van egy mobilon, mint egy WC-ülőkén

2015. április 20. - 17:40
0 komment

 

Bár állandóan használjuk ezeket az elektromos kütyüket, az emberek többsége nem gondol bele, hogy piszkos lehet és meg kellene tisztítani.

Az Arizona Egyetem kutatói kimutatták, hogy egy telefonon akár tízszer annyi gyomor-bélrendszeri betegséget okozó baktérium található, mint egy átlagos WC ülőkéjén - írja a mipszi.hu.

A kutatás vezetője, a mikrobiológus Charles Gerba szerint ez érthető, hiszen az emberek a szájukhoz tartják a telefonjukat, sőt gyakran másoknak is kölcsönadják, emiatt a baktériumok könnyen megtelepedhetnek és elszaporodhatnak a készülék felületén. A professzor szerint az emberek eközben ráadásul ódzkodnak megtisztításától, mivel elektronikus készülékről van szó. Pedig egy antibakteriális kendővel könnyedén tisztává varázsolhatnánk telefonunkat – no meg a másik ilyen gócforrást, laptopunk billentyűzetét is. Egy korábbi kutatás feltárta, hogy a számítógépek billentyűzete is ötször annyi baktériumnak ad otthont, mint egy WC-ülőke. A szakértők szerint egyébként hasonló baktériumforrás lehet a távirányító és a bankjegykiadó automata billentyűzete is.

 

mipszi.hu (A kép forrása: filantropikum.com)

Posted by SEJT on 2015. április 20.

 

h i r d e t é s