h i r d e t é s

Több büntetőeljárás is folyik az érpataki polgármester ellen

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több büntetőeljárás is folyik az érpataki polgármester ellen

2017. február 21. - 14:47

 

A lapok korrupciós botrányokat emlegetnek.

Forrás: MTI

Hűtlen kezelés valamit csalás bűntettének gyanúja miatt nyomozás folyik Érpatak jobbikos polgármestere ellen - közölte a Parlamentben a belügyi államtitkár.

A Vona Gábor Jobbik elnök által többször is példaképül állított Orosz Mihály Zoltánnal kapcsolatban több újságcikk is arról írt, hogy már bujkál az ellene zajló eljárások miatt - írja a Híradó.hu

Az M1 Híradójának riportere több helybelivel is beszélt, akik szintén hallottak arról, hogy Orosz Mihály Zoltán több családot is tönkretehetett, de erről senki nem akart kamera előtt beszélni, azt mondták félnek a következményektől.

A lapok korrupciós botrányokat, csalást és hűtlen kezelést emlegetnek az érpataki polgármesterrel kapcsolatban. A Szabolcsihír megkereste a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát, arról érdeklődtünk, Orosz Mihály Zoltán ellen folyik-e nyomozás a megyei rendőr-főkapitányságon.

Írásban az alábbi választ kapták:

"Megkeresésére tájékoztatom, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Orosz Mihály Zoltán ellen több büntetőeljárást folytat, amelyek részleteiről bővebb tájékoztatást – a nyomozások érdekeire tekintettel – nem áll módunkban adni."

A korábbi településvezető halála után Orosz Mihály Zoltán időközi választáson, 2005-ben lett Érpatak polgármestere. Ezután háromszor 2006-ban, 2010-ben és 2014-ben is nyert. Mint arról már korábban írtunk, tavaly ősszel feloszlatta magát a képviselő-testület, s már a választás időpontját is kitűzték, amikor kiderült, hogy adminisztrációs hiba miatt nem érvényes a testület önfeloszlató döntése, így minden maradt a régiben.

S természetesen nem állt meg az élet Érpatakon, szerdán az "Érpataki modell"-ről elhíresült Orosz MIhály Zoltán sajtótájékoztatót tart "az országos médiában a napokban megjelent lejárató, hazug tudósítások hátteréről, a hazugsággyárak ellen indítandó sajtó helyreigazítási, polgári kártérítési és büntető feljelentésekről. Ugyanis Érpatakon senki nem lett kiforgatva a vagyonából és semmilyen 150 milliós közpénz magáncélra felhasználása nem történt."

szabolcsihir.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s