h i r d e t é s

Több hullámban érkezik a csapadék

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több hullámban érkezik a csapadék

2019. szeptember 07. - 06:20

 

A hétvégén és a jövő hét elején is változékony időre van kilátás, több hullámban, több fronttal csapadék is érkezik. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég, elsősorban a Dunántúlon alakul ki szórványos eső, zápor. 

Délután folytatódik az erősen felhős idő, nyugat felől egyre többfelé lesz eső, zápor. Időnként élénk lesz az északi szél, a csúcshőmérséklet nyugaton 18, 21, máshol 23, 28 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt átmenetileg csökken a csapadékhajlam, délen némi időre a nap is kisüthet. Helyenként alakulhat ki gyenge eső.  Délután átmenetileg szakadozik a felhőzet, de a fülledt időben szórványosan záporok kialakulására kell számítani! Mérsékelt lesz a keleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 26 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Szombaton egész nap hidegfronti hatás érvényesül, az arra érzékenyek egész nap fejfájásra és görcsökre panaszkodhatnak, a párás idő pedig sok más embert is megviselhet. - írja a meteoklinika.hu

A fejfájás ellen átmenetileg masszírozza meg a halántékát körkörösen, így pár percre javulhat a helyzete. Fontos megemlíteni, hogy a szívbetegek állapota is romolhat - ha ön is érintett, akkor napközben próbálja kerülni a megerőltetéseket.

Többfelé fülledt lesz a levegő, a légzőszervi megbetegedésekben szenvedők nehézlégzést tapasztalhatnak. Az idősek, a keringési- és vérnyomáspanaszokkal élők, valamint a szívbetegek egész nap tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljenek mindenféle fizikai megerőltetést, a déli órákban pedig pihenjenek le! A pollenterhelés csökken.

A közlekedésben az ingerlékeny, türelmetlen sofőrök miatt is növekszik a balesetveszély, illetve helyenként esőtől nedves, csúszós útszakaszok is előfordulhatnak. Vezessen mindig az útviszonyoknak megfelelően!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s