fbpx Több milliárd Windows-felhasználótól kérték, hogy most ne frissítsen | CIVILHETES

h i r d e t é s

Több milliárd Windows-felhasználótól kérték, hogy most ne frissítsen

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több milliárd Windows-felhasználótól kérték, hogy most ne frissítsen

2021. november 23. - 08:18

 

Komoly figyelmeztetést adott ki a Microsoft. 

A kép illusztráció! - Forrás: Unsplash/Clint Patterson

A cég szerint több milliárd Windows-felhasználó számára jelenthet veszélyt két, nemrég felfedezett hiba az operációs rendszerben, amelyekre egyelőre nincs orvosság – számolt be az amerikai Forbes nyomán a hvg.hu.

Az egyik problémát az a legutóbbi frissítőcsomag okozza, amit a Windows 7, Windows 8.1, Windows 10, Windows 11 és Windows Server 2008–2022 felhasználói is megkaptak. A KB500721 kódjelű, vagy annál régebbi frissítések hibát okozhatnak a Windows Installer (korábbi nevén Microsoft Installer) működésében.

Előfordulhat, hogy az alkalmazások egy része használhatatlanná válik, miután a rendszer megpróbálja azokat frissíteni vagy javítani.

A Microsoft már dolgozik a javításon, ám addig is azt javasolják, senki se telepítse a KB5007215 frissítőcsomagot, vagy ha telepítette, vonja vissza azt.

A másik probléma a Windows 11-et használókat érinti. A gond az Intel Smart Sound Technology (Intel SST) illesztőprogramjával van: a frissítése után kompatibilitási problémák léphetnek fel, ami kék halálhoz vezethet. A Microsoft ezért azt kéri, hogy senki se frissítse a drivert, amíg a javítás meg nem érkezik.

A redmondi cég azt ígéri, hamarosan elkészíti a javításokat. (Infostart)


 

Kommentek

h i r d e t é s