h i r d e t é s

Több mint 1 milliárdos fejlesztés érkezett Bátonyterenyére, papíron

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Több mint 1 milliárdos fejlesztés érkezett Bátonyterenyére, papíron

2021. június 06. - 08:38

 

Inkubátorház 400 millióért, bicikliút 1 milliárdért és ipari parkot 1,3 milliárdért

Forrás: Hadházy Ákos Facebook oldala

Hadházy Ákos beszámolójából kiderül, hogy a kormány felállított három táblát, ami büszkén hirdeti az eu-s 100 milliókat, csak éppen a táblákon kívül nem épült semmi.

"A bátonyterenyeiek szóltak, hogy nem voltam elég körültekintő, mert ha legutóbb néhány száz méterrel tovább megyek, látok még KÉT TÁBLÁT egymás mellett, A SEMMI ELŐTT. Az egyik egy bicikliutat jelöl egymilliárdért, a másik egy ipari parkot... Becsó képviselő még 2017-ben lelkendezett erről is. Azóta viszont úgy tűnik, csak annyi történt, hogy egy éve megnyerte a közbeszerzést egy cég és idén kifizettek számla nélkül mindkét beruházásra 500-500 millió előleget, a helyiek szerint más nem történt. Mindenesetre a táblák mögött én csak egy mezőt látok, ha Önök felfedezik a bicikliutat és/vagy az ipari parkot valamelyik képen, szóljanak!

Én az "inkubátorházat" láttam, de a Blikk cikke magyarázatot adhat erre a sok szellem beruházásra: a Blikk szerint a Bátonyterenyén közbeszerzéseket nyerő cég ellen hivatali vesztegetés miatt nyomoznak..."

400 milliós inkubátorház

A tábla mögötti gazban egy 400 milliós inkubátorház helye látható Bátonyterenye határában, a semmi közepén. Becsó képviselő 2017 decemberében, mint egy Jézuska, karácsonyi ajándékként hirdette a fantasztikus fejlesztést. Azóta eltelt négy karácsony, az állam a 400 millióból 200 milliót ki is fizetett. Az eddigi eredményeket Para-Kovács Imrével, a Hócipő munkatársával szemléltük meg. Ha úgy tetszik, üzemlátogatáson voltunk.

Természetesen megkérdeztük Bátonyterenyén a beruházásért felelős, önkormányzati nonprofit kft munkatársát, hogy akkor mi van ezzel az ajándékkal. Arról tájékoztatott, hogy a romok egy korábbi, befuccsolt vállalkozás (nádfeldolgozó üzem...) maradványai. Az inkubátorházat pedig azért pont oda tervezték, mert az alapok jók. Az építkezés pedig azért nem indult el, mert nem sikerült jól eltalálni az összeget és át kellett tervezni a dolgokat, erre négy év nem volt elég. Ami készülne amúgy: csarnok hat műhellyel és egy irodával, 1600 négyzetméteren.

Ha van kedvük, tippeljenek: lesz-e itt valaha inkubátorház? Mi tart négy évbe egy üzemcsarnok megépítésében? (erre ideírom az én tapasztalatomat: az előkészítés azért szokott ennyi időbe telleni, mert jól meg kell tervezni, hogy hogyan lehet beletenni az alkotmányos költséget) Miért pont ott lesz az inkubátorház -ha lesz-, mindentől messze, a romok tetején? Miért fizettek ki 200 millió előleget a semmire? Miért hagyjuk ezt?


 

Kommentek

h i r d e t é s