h i r d e t é s

Több mint 10 fokos lehűlést hozott a hidegfront!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint 10 fokos lehűlést hozott a hidegfront!

2019. október 30. - 06:06

 

A hét eleji hidegfront markáns, többfelé 10, 15 fokos lehűlést hozott. A folytatásban az átlagosnál hűvösebb időre van kilátás, megjelennek a reggeli fagyok is! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt a napos időszakok mellett változó mennyiségű felhőzet várható, számottevő csapadék nem lesz. 

Délután a napos időszakok mellett többször megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északi szél. 8, 13 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdára a front már elhagyta térségünket, de mögötte tovább tart a hideg levegő beáramlása, mely az érzékenyeknél hidegfrontra jellemző tüneteket válthat ki. A fejfájás sokaknál nem szűnik meg! - írja a meteoklinika.hu

A hideg reggelen többeknél kopásos jellegű ízületi bántalmak léphetnek fel, mely a szélvédett tájakon még erőteljesebben jelentkezhet. Nagymértékben növekszik a megfázás veszélye is: már mindenhol elkél a vastag kabát, a gyerekeknél és a fázósabbaknál a sál és a sapka is! A görcsös fejfájás még mindig felléphet sokaknál, ami az egész nap hangulatára rányomhatja a bélyegét.

Az előző napon tapasztalt erőteljes fronttevékenység bizonyára igénybe vette a szervezetét, legyengülhetett, így fogékonyabbá válhatott a kórokozókkal szemben is. Növelje a vitaminbevitelt, az étrendjébe is igyekezzen beépíteni az ezt tartalmazó ételeket. Már napközben is az átlag alatt marad a hőmérséklet, a hőérzeten pedig a többfelé élénk, erős szél is ront. Az élénk, időnként erős légmozgás hatására fejfájás jelentkezhet, emellett ingerlékennyé és türelmetlenebbé is válhat. A megterhelő helyzet és az erős szél mellett még az óraátállítás hatásai sem csökkentek le teljesen, ezért még akkor is tapasztalhat alvászavarokat, ingerlékenységet és nyugtalanságot is, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Alvászavarok ellen tartós megoldást akár a fényterápia is jelenthet.

Jó hír, hogy a front mögött tartósan tiszta lesz a levegő, a szmogveszély nem áll fenn.

A közlekedésben estig főleg a középső és az északi tájakon okoz csökkent menetstabilitást az élénk légmozgás. Napközben olykor elvakíthatja napsütés, jó, ha van kéznél napszemüveg!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

Kommentek

h i r d e t é s