h i r d e t é s

Több mint 100 milliárd forintért vásárol a kormány amerikai rakétákat

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint 100 milliárd forintért vásárol a kormány amerikai rakétákat

2019. augusztus 28. - 14:00

 

Egész pontosan 148,7 milliárd forint értékű a fegyvervásárlás

Forrás: LockOnFiles

Magyarország 500 millió dollár értékben vásárolna 180 darab AIM-120C-7 közepes hatótávú levegő-levegő rakétákat (AMRAAM) az Egyesült Államoktól, az eszközöket a Raytheon gyártaná le - írja a Defense News nyomán a Portfolio.hu.

Az exporthoz szükséges engedélyt már ki is adta az amerikai külügy

- bár a mai árfolyamon 148,7 milliárd forintos szerződés ettől még persze nem biztos, hogy megköttetik. Csak hát nagyon valószínű; mint ahogy az is, hogy nem ez lesz az egyetlen, minthogy az országaink közti széles szakadékot más üzleti megállapodásokkal is próbálja áthidalni a magyar diplomácia. Februárban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyi tárcavezető arról beszélt, hogy légvédelmi eszközöket és gázt is venne a kormány az Egyesült Államoktól.

Bár sűrű "bezzegezések" közepette mutogat a lassuló nyugati gazdasági növekedésre a hazai GDP-t a közterek lebetonozásával, a sportcsarnoképítő építőiparral szinten tartó Orbán-kormány, azért a maga részéről mindent megtesz Budapest, hogy ez ne így legyen. Így nemcsak milliárdos kedvezményekkel bombázva csalogatja hazánkba a nyugat-európai cégeket, de a kormány 600 milliárd forintot a német hadipar kedvére is elköltött - így lett Magyarország a legnagyobb vásárlója a német fegyvereknek 2019 első felében. (nepszava.hu)


 

h i r d e t é s