h i r d e t é s

Több mint 2 milliárdos mínuszban a Honvédkórház

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint 2 milliárdos mínuszban a Honvédkórház

2019. március 23. - 05:45

 

Januárról-februárra kiugróan, 1,2 milliárd forinttal nőtt a Honvédelmi Minisztérium fennhatósága alá tartozó Honvédkórház adósságállománya: míg január végén az intézmény 1 milliárd 11 millió forintnyi kifizetetlen számlát tolt maga előtt, addig február 28-án már 2 milliárd 249 milliós mínuszban voltak - tudta meg a 24.hu. 

Forrás: ECHO TV

lap azt írja, hogy a Magyar Államkincstár friss, a költségvetési intézmények adósságait részletező táblázata szerint a kórházaknak, az egészségügyi háttérintézményeknek és a klinikai központtal rendelkező orvosi egyetemeknek még mindig sok a kifizetetlen számlája.

Tartozásuk február végére 23,1 milliárd forintra nőtt, ennek 9,7 százaléka a Honvédkórház tartozása. A következő a sorban a januárban még listavezető Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet 2 milliárd 192 millió forinttal, ez 242 milliós növekmény a januári adatokhoz képest.

Az Államkincstár tájékoztatása szerint a szállítókkal és szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás közel 23 milliárd forint, amelyből 700 millió forint az államháztartáson belülre irányul. Az állammal szemben fennálló tartozás pedig mindössze 100 millió forint.

A 23,1 milliárdos tartozás csaknem fele a tíz legtöbb adósságot felhalmozó intézménynél van. (hirklikk.hu)


 

h i r d e t é s