h i r d e t é s

Több mint 20 milliárdos pert bukott el Magyarország

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Több mint 20 milliárdos pert bukott el Magyarország

2019. február 05. - 14:48

 

A magyar államnak 73 millió eurót és a kamatait kell kifizetnie a Sodexho számára miután 2012-ben kiszorította a piacról az utalványokat forgalmazó céget - jelentették be hétfőn a Reuters tudósítása szerint. - írja a propeller.hu.

Illusztráció: MTI/Pénznyomda

A döntés egyelőre nem jogerős. 

A magyar kormány 2012-ben szorította ki a piacról az utalványokat forgalmazó cégeket, melyek a Világbank mellett működő választott bírósághoz fordultak. A Reuters most úgy értesült, hogy a testület már január végén meghozta a döntését, mely szerint 73 millió eurót (mintegy 23 milliárd forint) plusz kamatokat kell fizetni a cégnek. A hírügynökség jelentése szerint a döntés nem jogerős, az államnak 120 napja van fellebbezni.

Korábban ugyanez a bíróság a Ticket Express utalványokat forgalmazó Edenrednek kedvezett, ott 10,1 milliárd forintot kellett kifizetnie az államnak a per lezárásaként.

2012-ben döntött a kormány arról, hogy az Erzsébet-utalványok és a SZÉP-kártyák kedvezőbben adózhatnak a jövőben, ezzel gyakorlatilag ellehetetlenültek a magyar piacon a nemzetközi utalványforgalmazó cégek. 

propeller.hu/portfolio.hu


 

h i r d e t é s