h i r d e t é s

Több mint 3 milliárdot is megérne Orbánnak az, ha az olasz Szuperkupát nálunk rendeznék

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több mint 3 milliárdot is megérne Orbánnak az, ha az olasz Szuperkupát nálunk rendeznék

2022. szeptember 26. - 10:19

Orbán Viktor Magyarországra hozná az olasz labdarúgószezon kezdete előtti héten már 1988 óta megrendezett meccset, a Supercoppa Italianát, vagyis az Olasz Szuperkupát – írják az olasz lapok. 

Forrás: Orbán Viktor Facebook oldala

Az eredetileg a La Repubblica cikkében megjelentek szerint ezért fizetne is a magyar miniszterelnök, méghozzá szezononként 8 millió eurót (3,2 milliárd forint).

A lap információi szerint ez a javaslat már hetek óta „kering” az olasz labdarúgó-bajnokság első osztályának, a Serie A-nak a vezetői között. A Szuperkupának már többször is külföldi stadion adott helyszínt, az elmúlt tíz évben Peking, Doha, Sanghaj, Dzsidda, Rijád is szerepelt az olasz helyszínek mellett. A 2022/23-as Szuperkupát, a Milan–Inter meccset a tervek szerint 2023. január 18-án rendezik a szaúd-arábiai Rijádban.

Az olasz választások is beleszólhatnak a dologba; míg sokan szívesebben látnák Magyarországon a meccset, mint Rijádban, a Serie A elnöke, Lorenzo Casini – politikai megfontolások miatt – ellenzi azt. Az olasz választások után azonban akár változhat is a helyzet.

Bár az eredeti cikk Budapestet említi mint lehetséges helyszínt, több lap arról ír, hogy a Giro d’Italia útvonalához hasonlóan, mely Felcsútot is érintette, nem elképzelhetetlen, hogy Orbán a telke mellett fekvő stadionba vinné a mérkőzést. Igaz, azt ezek a hírek nem említik, hogy a kormányfő községében lévő stadion kapacitása alig négyezer néző. (Telex)

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s

Clicky