h i r d e t é s

Több mint 30 rendőr lett koronavírus-fertőzött

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Több mint 30 rendőr lett koronavírus-fertőzött

2020. szeptember 16. - 16:54

 

Jelentős számú, több tucat koronavírus-fertőzött találtak a rendőrség állományában szeptember 8-án, jelen pillanatban 34 rendőrt tartanak nyilván fertőzöttként – mondta az ORFK Kommunikációs Szolgálata a Magyar Hangnak.

Maszkos rendőrök járőröznek a pécsi Kossuth téren 2020. április 14-én. - A kép illusztráció! - Fotó: MTI/Sóki Tamás

A lap azért kereste fel az Országos Rendőr-főkapitányságot, mert alapos értesülést szereztek arról, hogy a Teve utcai rendőrpalotában dolgozók között is találtak koronavírus-fertőzöttet. A hatóság válaszként arról számolt be, hogy jelenleg 34 kollegát tartanak számon COVID-19 fertőzöttként.

Ezen felült közölték, a koronavírus-fertőzés tüneteit produkáló kollegáikat, valamint azok valós és vélelmezett szoros kontaktjait a fertőzés kimutatását szolgáló PCR-teszt eredményének megérkezéséig izolálják, munkavégzés alól felmentik.

Abban az esetben, ha a teszt eredménye pozitívan zárul, akkor a járványügyi szabályoknak megfelelően a beteget és azok szoros kontaktjait karanténba küldik. Bár nem emelték ki, de vélhetően ugyanolyan szabályok vonatkoznak erre a személyi körre is, mint bármely más állampolgárra, vagyis minimum két hét karantén, vagy egymás után produkált két negatív teszt 48 órán belül.

Az ORFK a válaszában arra is kitért a lap elmondása szerint, hogy egy Teve utcai kolléga szolgálati okokból tartózkodik külföldön, viszont hazatérését követően a rendőrség saját költségéből biztosítja számára a szükséges PCR-teszt elvégzését. Hozzátették, hogy figyelemmel kísérik az állomány egészségi állapotát, és minden racionális intézkedést megtesznek a munkatársak és állampolgárok egészségének védelme érdekében. (liner.hu)


 

h i r d e t é s