h i r d e t é s

Több tízezer ember munkahelye szűnhet meg a Volkswagen vezére szerint

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Több tízezer ember munkahelye szűnhet meg a Volkswagen vezére szerint

2021. október 14. - 09:42

Harmincezer munkahely fog megszűnni, hogyha túl lassan megy végbe az elektromos autózásra történő átállás a vállalatnál – jelentette ki Herbert Diess, a Volkswagen csoport vezérigazgatója egy felügyelőbizottsági ülésen szeptemberben.

A kép illusztráció! - Forrás: The Wheel Network/YouTube

A Reutersnek nyilatkozó források arról is beszámoltak, hogy a cégcsoport vezére szerint a német piac új belépői, mint amilyen a Tesla, olyan erős versenyt diktálnak, amely arra kényszeríti a Volkswagent, hogy felpörgesse az átállást.

Herbert Diess nem véletlenül beszél erős versenyről és hatalmas nyomásról, a Teslánal ugyanis úgy számolnak, hogy évi 500 ezer autót gyárthatnak majd Németországban 12 ezer munkavállalóval. A Volkswagen központjában, Wolfsburgban viszont 25 ezer emberrel gyártanak évi 700 ezer autót. Ez brutális hatékonyságbeli különbség az amerikai elektromosautó-gyártó javára.

A Volkswagen üzemi tanácsának szóvivője nem kívánta kommentálni Herbert Diess kijelentéseit, azt azonban elmondta, hogy a 30 ezer munkahely megszüntetése teljesen abszurd és alaptalan lenne.

A most kiszivárgott hírek kapcsán fontos azt is megjegyezni, hogy az elektromos autózásra történő átállás mindenképpen rengeteg munkahely megszűnésével fog járni az autóiparban. Becslések szerint mintegy 100 ezer állás szűnhet meg csak Németországban 2025-ig. (Portfolio)