h i r d e t é s

"Több törődést, őszinteséget, segítséget és kevesebb Orbán Viktort érdemel az ország"

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

"Több törődést, őszinteséget, segítséget és kevesebb Orbán Viktort érdemel az ország"

2021. április 07. - 14:04

 

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerint Orbán Viktor már a saját mércéje szerint is megbukott

Orbán Viktor - Forrás: Müller Tímea Facebook oldala

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Facebook-oldalán bírálta Orbán Viktor miniszterelnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatos bejelentéseit, intézkedéseit.

"Nincs 2,5 millió oltással védett ember, 1 millió van!"

Mint írta, a kormány friss hivatalos tájékoztatása szerint eddig csak 1 millió ember kapott két oltást, ezért Orbán Viktor félrevezeti, így  veszélyezteti az embereket, amikor 2,5 millió beoltottról és biztonságról beszél.

Minden szakértő szerint sokkal több beoltott kellene a nyájimmunitáshoz.

Az ellenzéki politikus szerint a kormányfő azt is pontosan tudja, az első oltás nem nyújt teljes védelmet, az a hivatalos tájékoztatás szerint a második oltás után néhány héttel alakul ki. A bolti eladó, aki tegnap kapta az első vakcinát, nem védett, ahogy az a tanár sem, akit a héten először oltanak, de április 19-én visszamegy dolgozni be nem oltott diákok közé.

Szabó Tímea szerint a miniszterelnök "elképesztően veszélyes játszmát folytat azért, hogy megint az eszement fociőrületének hódolhasson. Azért, hogy nálunk rendezzenek nyáron foci EB-t! Beteg gondolkodás ez."

A Párbeszéd frakcióvezetője érthetetlennek tartja, miért pont 2,5 millió beoltottnál húzták meg a nyitás „erkölcsi” határát, és azt is,  hogy miért papol Orbán Viktor bármiféle erkölcsről, amikor ősszel „még azt mondta, hogy minden beteget meggyógyítanak, utána pedig azt, hogy emberéletekben méri a járványkezelés sikerét”.

Szerinte a miniszterelnök mostanra teljesen hiteltelenné vált, mert :

  • szétverte a betegellátást, elüldözött 5 ezer orvost,
  • leinasozta a rezidenseket,
  • hagyta, hogy elszabaduljon a vírus,
  • a járvány idején 100 milliárdokat lop ki haverjai magánalapítványába,
  • a kórházak helyett sportra, vadászkiállításra, dubaji világkiállításra költ,
  • nem segít azokon a százezreken, akik elvesztették a megélhetésüket, akiknek csökkent a jövedelmük.

"Orbán Viktor a saját mércéje szerint is megbukott, miközben a részvétnek, megbánásnak a szikrája sincs meg a kormányban azok irányában, akik elveszítették a szeretteiket. Belátás és bocsánatkérés helyett folytatódik a félrevezetés, az őszintétlen beszéd, a Brüsszel-Soros-ellenzék-a-hibás hamis mantra.

Nincs 2,5 millió védett ember, és nem dőlhetünk hátra. Aki ezt állítja, hazudik, és veszélybe sodorja a saját népét."

A regisztrálást, oltást folytatni kell, de ugyanúgy kell védekezni továbbra is (távolságot tartani, nem csoportosulni, maszkot hordani, fertőtleníteni) – írta Szabó Tímea, aki szerint az országnak nincs felelős kormánya, felelős miniszterelnöke.

"Egy felelős kormány felelős viselkedése az őszinte beszédnél, az átlátható döntéseknél és a valódi segítségnyújtásnál kezdődik, nem a hasraütésszerű számoknál, az eltitkolt számításoknál és a bajba jutott betegek és dolgozók megalázásánál."

Magyarország több törődést, több őszinteséget, több segítséget és kevesebb Orbán Viktort érdemel – írta a Pábeszéd politikusa. (24.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s