h i r d e t é s

Többfelé folytatódik a havazás

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Többfelé folytatódik a havazás

2018. február 21. - 06:40

 

Nyugaton havazás, helyenként az élénk, erős szélben hófúvás, középen a havazás mellett havas eső, keleten eső is várható. - írja az Időjárás.hu

Szerdán folytatódik a borult, csapadékos időjárás. A folytatásban nincs változás, továbbra is számíthatunk havazásra, havas esőre, keleten esőre.

Délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég a Dunántúlon havazás, másutt a havazás mellett havas eső, főleg keleten eső is várható.

Délután erősen felhős, borult marad az ég, szórványosan várható csapadék. Nyugaton havazás, másutt havas eső, keleten eső is. Élénk lesz az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, 6 fok között alakul, keleten lesz az enyhébb idő.

Orvosmeteorológia

Szerdán továbbra is kettősfront hatásával kell számolni. Folytatódik a megterhelő humánmeteorológiai időjárási helyzet. - írja a meteoklinika.hu

A fejfájás, migrénes panaszok megmaradnak. Ebben az esetben a délelőtt folyamán igyon meg egy-két csésze jázminos zöldteát, a déli és nyugati tájakon pedig almahéjtea is segíthet csökkenteni fejfájását.

Többen tapasztalhatnak szív- és keringési panaszokat és vérnyomás-ingadozást is, lehetőleg ne végezzünk megerőltető tevékenységeket. A borongósabb időben levertebbek lehetünk, tovább romlik a hangulatunk, közérzetünk. Az időjárás napokig nem kedvez a szabadtéri programokhoz. A szélben, a csapadékban romlik a hőérzetünk is, nő a megfázásveszély. Öltözzünk melegen és rétegesen!

A hideg, nyirkos időjárás több napon keresztül okozhatnak panaszokat. Elsősorban a kopásos jellegű ízületi bántalmakkal élők számíthatnak fájdalmaik felerősödésére, különösen a mélyebb völgyekben élők körében. Ha érintett, kezdje a napot egy könnyed, tehermentes tornával, vigyázva arra, hogy ne erőltesse túl az ízületeket. Emellett az is fontos, hogy óvja a karokat és a lábakat a hidegtől, a vastag ruhákkal pedig a megfázást is megelőzheti.

Mindeközben ne feledkezzen meg immunrendszerének folyamatos erősítéséről sem, különösen annak tükrében, hogy influenzajárvány van az országban. Folyamatosan szedjen C- és D-vitamint, emellett pedig ügyeljen a higiéniára is! A gyakori, alapos kézmosás javasolt, illetve szellőztesse ki gyakrabban a lakást.

A csapadékos időben tisztult a levegő, a nagyvárosokban is alacsonyabb a légszennyezettség mértéke.

A közlekedők a havazás, a vegyes halmazállapotú csapadék miatt havas, latyakos, nedves útszakaszokkal találkoznak, megnövekszik a féktáv, tartson ilyenkor nagyobb követési távolságot, valamint jelentősen mérsékelje a sebességet is! Nyugaton és keleten az időnként megélénkülő, megerősödő légmozgás ronthat a járművek menetstabilitásán.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s