fbpx Többfelé hóra válthat az eső | CIVILHETES

h i r d e t é s

Többfelé hóra válthat az eső

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Többfelé hóra válthat az eső

2021. november 28. - 05:35

 

Újabb mediterrán ciklon érkezik, hatására több hullámban számíthatunk jellemzően esőre, záporra, de estétől, késő estétől nyugat felől akár hó is eshet.

Nyugatról kelet felé haladva újabb csapadékzóna vonul át az ország fölött, többnyire eső, zápor várható, de kezdetben a nyugati határszélen néhol ónos eső sem kizárt.
Havas eső, havazás késő délután a Bakonyban már előfordulhat, estétől, késő estétől pedig a délnyugat felől érkező újabb csapadéktömb hoz havas esőt, havazást. A délkeleti szelet délen és a Dunántúlon élénk, erős lökések kísérhetik.
Sokfelé párás, ködös lesz a reggel, hajnalban -1, +7, délután 3 és 15 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőre virradó éjszaka és hajnalban a Dunántúlon és az északi tájakon hullhat havas eső, hó. Napközben pedig északon, északkeleten várható eső, havas eső, a hegyekben havazás. Délután délnyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet, hosszabb napos időszakok a Dunántúlon lehetnek. Az északnyugati szél élénk, északon erős lesz. Hajnalban -2, +5, délután 2 és 7 fok várható.

Orvosmeteorológia

Vasárnap is kettősfronti hatás terheli meg szervezetünket. Hatására sokaknál kialakulhat fejfájás, migrén, emellett keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, szédülés, rosszullét, alvászavar, dekoncentráltság is jelentkezhet.

Felerősödhetnek az ízületi-, görcsös- és gyulladásos panaszok is.

A szelesebb tájakon élők körében erős fejfájás előfordulhat.

A borongós időben lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

Könnyen megfázhatunk, ezért ajánlott a meleg, réteges öltözet.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s