h i r d e t é s

Többfelé jelenleg is havazik

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Többfelé jelenleg is havazik

2022. április 03. - 05:53

Hópelyheket sokfelé láthatunk majd, ám a 0 fok körüli felszínhőmérséklet miatt tartósabban megmaradó, vastagabb hórétegre elsősorban a hegyekben van esély.

CIVILHETES olvasói fotó

Napközben a havazást, havas esőt ismét egyre inkább eső váltja fel, ám északnyugat felől fokozatosan csökken a csapadékhajlam, és egyre több helyen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A Dunától keletre azonban még estefelé is maradhatnak vastagabban felhős területek, arrafelé még ekkor is kialakulhat néhol zápor, hózápor. Az északi, északnyugati szelet sok helyütt erős, a Dunántúlon és északkeleten helyenként viharos lökések is kísérhetik. Késő délutántól jelentősen veszít erejéből a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között várható. Késő estére jobbára -4 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn hosszabb-rövidebb időre már mindenhol kisüt a nap, említésre méltó csapadék nem várható. Többfelé élénk lehet a nyugati-délnyugati szél. Hajnalban -7 és +1, délután 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Vasárnap továbbra is kettősfronti hatás terheli szervezetünket, a hideg- és a melegfrontra érzékenyek egyaránt tapasztalhatnak kellemetlen tüneteket. Fejfájás, migrén sokaknál jelentkezhet, és alvásproblémák, görcsös panaszok léphetnek fel.

Gyakori lehet a vérnyomás-ingadozás, szédülés, nehéz nap vár a szívbetegekre.

A többfelé szeles időben tovább erősödhetnek a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság is jelentkezhet.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk.

A borongós idő miatt lehangoltak, kedvtelenek lehetünk, tompaság, dekoncentráltság is előfordulhat.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!!

idokep.hu / idojaras.hu / met.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s