h i r d e t é s

Többszáz embert mozgatott meg a Bartendaz csapat a Lendülj formába! programban

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Többszáz embert mozgatott meg a Bartendaz csapat a Lendülj formába! programban

2019. június 19. - 13:16

 

Kilenc héten keresztül tartottak ingyenes szabadtéri edzéseket a legprofibb magyarországi saját testsúlyos edzők a Budapest 2019 Európa Sportfőváros szervezésében megvalósult Lendülj formába! program keretében. 

Április közepe és június közepe között többszáz ember tanulta meg, hogyan kell helyesen használni a szabadtéri kondiparkokat és próbálta ki, mennyire könnyű vagy nehéz a saját testének súlyát megemelni.

A képen személy, kültéri, épület, fiú láthatóAutomatikusan generált leírás

Szombatonként profi edzők várták az érdeklődőket több budapesti kondiparkban, hogy személyre szabott tanácsadással segítsék a kültéri eszközök helyes használatának elsajátítását és látványos trükköket tartalmazó bemutatókkal egyre több ember számára tegyék vonzóvá a szabadtéri kondiparkokban történő edzést.

Sokan szeretnének erős és formás testet, de kevesen hajlandóak tenni is érte.

– mondta el a program kapcsán Radányi Norbert, a Bartendaz vezetője.

-  Illetve, ha tesznek is, sokan hibásan hajtják végre a gyakorlatokat a szabadtéri kondiparkokban, aminek sérülés a következménye. Ezért olyan fontos, hogy megtanítsuk az érdeklődőknek, hogyan kell helyesen végrehajtani a feladatokat.

Az egyre népszerűbb Bartendaz magyarországi csapata sajátos stílussal rendelkezik, gyakran hívják őket tv-műsorba és eseményekre, hogy bemutassák látványos saját testsúlyos edzés koreográfiáikat. Nekik azonban nem a szórakoztatás a fő céljuk, hanem az, hogy minél több embernek adják át a mozgás szeretetét és egyre többen ismerjék fel: az edzéshez valójában nincs szükség különböző eszközökre, hiszen a saját testünk mindig kéznél van.

Örültünk Budapest 2019 Európa Sportfőváros felkérésének, mert lehetőséget adott, hogy sokéves tapasztalatunkat átadjuk az embereknek és többszáz érdeklődőnek mutassuk meg, hogyan használják helyesen az ingyenes kültéri kondiparkokat. Ezek az eszközök mindenki számára jó lehetőséget biztosítanak a mozgásra.

– mondta Radányi Norbert

- Akik pedig igazán ügyesek, akár a Bartendaz csapatához is csatlakozhatnak. Bár ahhoz azért nem árt a kiváló állóképesség és a komoly karizom.


 

h i r d e t é s