h i r d e t é s

Tőkés Lászlóékhoz került az árvízkárosultak pénze

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tőkés Lászlóékhoz került az árvízkárosultak pénze

2015. április 06. - 12:49
0 komment

 

Politikai szervezethez irányította a Magyarországra szánt erdélyi adományokat egy kolozsvári OTP-fiók – számolt be az Új Magyar Szó.

Egy kolozsvári magyar nyugdíjasokból álló szervezet, az Apáczai Csere János Baráti Társaság ezer lejt, nagyjából hetvenezer forintot gyűjtött össze a magyarországi árvízkárosultaknak. Az OTP egyik kolozsvári fiókjában kaptak egy folyószámlaszámot, ahová elküldhetik az adományt. A banki bizonylatból derült ki, hogy a számla tulajdonosa a Tőkés László nevéhez köthető politikai szervezet, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács.

A kolozsvári Új Magyar Szó munkatársa is érdeklődött egy helyi OTP-fiókban, hogy hogyan tudna pénzt juttatni a magyarországi árvízkárosultakhoz, neki a Reconstructio Egyesület számlaszámát adták meg, amit EMNT-tagok jegyeztek be.

A szervezet elnöke elmondta, hogy elszámolnak az adományokkal, de nem tud egyezségről az EMNT és az OTP között. A bank romániai vezérigazgatója, Diósi László sem tud ilyen megállapodásról, szerinte ez helyi gerillaakció lehetett. Ígérte, hogy utánanéz, mi történt a kolozsvári fióknál. Az OTP Bank Romania utoljára a négy évvel ezelőtti vörösiszap-katasztrófakor nyitott adománygyűjtő számlát, de olyan alacsony volt az érdeklődés, hogy az árvíz kapcsán nem próbálkoztak ezzel.

 

hir24.hu (Címlap: Az Apáczai Csere János Baráti Társaság adományának számlakivonata - Fotó: maszol.ro)


 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s