h i r d e t é s

Tölgyessy már sejti, mi lesz a népszavazás után

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tölgyessy már sejti, mi lesz a népszavazás után

2016. szeptember 27. - 13:32
0 komment

 

Akár érvényes lesz a népszavazás, akár nem, a Fidesz hatalmas győzelemként kommunikálja majd a nemek elsöprő arányát - mondta Tölgyessy Péter politikai elemző - írja a HVG.hu.

arsboni.blog.hu

A baloldal meddő pozícióba, az érvénytelenség csapdájába kormányozta magát, így a vergődése folytatódik a referendum után. Orbán viszont hatalmas kockáztatás után megnyerte a főnyereményt, amit most szeretne hazavinni.

A Fidesz a vasárnapi népszavazással megmutathatja erőfölényét, emelett az eredmény Orbán Viktor külföldi pozícióját is erősítheti - mondta Tölgyessy Péter politikai elemző, alkotmányjogász hétfő este az InfoRádió Aréna című műsorában.

A baloldali ellenzék ehhez képest beleesett az érvénytelenség csapdájába, "meddő pozícióban van" Tölgyessy szerint. A Fidesz pedig, még ha nem is lesz érvényes a népszavazás, akkor is óriási győzelemről beszél majd.

Mint mondta, Orbán Viktor óriási kockázatot vállalt másfél éve a menekültügyben vitt álláspontjával, "aztán megütötte a főnyereményt, és most szeretné hazavinni".

Az elemző is egyetért azzal, amit sokan elmondtak már, hogy a népszavazásnak nincsenek közvetlen közjogi következményei, mivel brüsszeli ügyről akar dönteni.

Tölgyessy arra számít, hogy az érvényes szavazatokon belül 90-97 százalék lesz a nemek aránya. Az elemző szerint ez arra irányítja a figyelmet, "hogy 

a magyar ismét a hatalom által integrált társadalom lett. Demonstrálja a Fidesz, hogy uralja az országot.

A párt világos érdeke, hogy óriásinak nevezze a tétet, ezért nem állítja be a népszavazást megnyertnek, és hatalmas lendülettel mozgósít" – fogalmazott. Tölgyessy szerint Orbán Viktor keményen megdolgoztatja a Fideszt, így meglehet a népszavazás érvényessége is. A kérdést pedig úgy tették fel, hogy nemigen lehet ellene kampányolni, hiszen az nem egy vállalható üzenet, hogy jöjjön minél több menekült.

A népszavazással a kormánypárt azt is jelzi majd a baloldalnak, hogy az "csak szájalni tud", míg a Jobbik felé az lesz az üzenet, hogy "mi megcsináljuk, amit akarunk, ti pedig kormányképtelenek vagytok". Lényegében tehát folytatódik az ellenzék vergődése.

Tölgyessy Péter szerint a magyar az egyik legzártabb, legkevésbé szolidáris társadalom a kontinensen, és nincs olyan kampány, ami ezt megfordítaná. Ilyen szempontból "eleve nem is lenne szerencsés" egy "asszimilálódásra képtelen kisebbség jelenléte".

hvg.hu


 

Kommentek

h i r d e t é s