h i r d e t é s

Tölts ki állatos kvízeket nyereményekért!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tölts ki állatos kvízeket nyereményekért!

2021. június 16. - 09:00

 

Szereted az állatokat? Nem vagy ezzel egyedül. Persze nem mindenki engedheti meg magának, hogy tartson az otthonában egy szőrös kis házi kedvencet, hiszen a munka, vagy egyszerűen az, hogy lakásban, esetleg albérletben lakik, korlátozza abban, hogy mit tehet meg.

Forrás: keresztlabda.hu

Az internetnek hála azonban nem csak az állatkertben találkozhatsz cuki kisállatokkal. Sőt, a képek, videók mellett van egy magyar weboldal, ahol állatos, többek között cicás kvízekkel is elütheted az időt!

Hogy néz ki egy kvízkérdés?

Nos, vegyük a szóban forgó macskás kvízt. Ha ellátogatsz a Keresztlabda weboldalára, akkor hamar meg fogod találni. Kattints a felső sávban a Kvíz menüpontra, a legördülő menüből pedig válaszd az általános kvízeket. A listából kiválasztva már meg is kezdheted a játékot.

A televíziós tudáspróba esetében egy kvízmester szokta feltenni a kérdéseket, a neten azonban egy kicsit máshogy alakul a játékmenet. A kvízek több kérdésből állnak, egy adott kérdés esetében pedig választanod kell két vagy három lehetőség közül. Ez azért jó, mert ha nem tudod egy feladványra, hogy mi a megfejtés, akkor is van lehetőséged tippelni. Két lehetőség esetén 50%, háromnál pedig 33% az esély arra, hogy helyes lesz a tipped.

Előfordul, mint a cicás kvíz esetében is, hogy a kérdés mellett egy képet is fogsz látni. Ez tipikusan a felismerős játékoknál van így.

Egy teljes kvízjáték felépítése

Egy teljes kvízjáték persze nem csupán egy, hanem több kérdésből áll. Hogy konkrétan mennyiből, az eltérő, van, amelyik öt, de előfordul tíz kérdésből álló játék is.

Dönthetsz úgy, hogy sorban haladsz a kérdéseken, ami célszerű, mert akkor biztosan nem fogsz egyet sem kihagyni. Amennyiben szeretnél, lehetőséged van arra, hogy kihagyj egyet, majd a játék vége előtt visszatérj rá.

Hogyan lehet nyerni?

Azok, akik regisztrálnak a Keresztlabda oldalán, bejelentkezett felhasználóként már tétre versenyezhetnek. Jelenleg pontokat lehet bezsebelni, méghozzá a következő rendszer szerint. Minden egyes jó feleletért jár 10 pont. Ha egy öt kérdésből álló kvízt hibátlanul töltesz ki, akkor 50 pont lehet a jutalmad, míg 10 kérdéses játéknál 100 a maximálisan begyűjthető pontszám.

A tabellát az vezeti, aki a legtöbb pontot gyűjti össze. Ne aggódj, nem kerülsz hátrányba a miatt, ha csak most csatlakozol, hiszen egy nap nincs korlátozva, hogy hány kvízt tudsz kitölteni. Így villámgyorsan be tudod hozni a lemaradásod, ha van néhány esős nap, amikor nem igazán van kedved kimozdulni otthonról.

Egyelőre ez egy pontverseny, de a szervezők azt ígérik, hogy a béta tesztek lezajlását követően már valódi tétre fog menni a játék! Addig is itt a lehetőség, hogy gyakorolj, hogy aztán élesben már simán menjen a helyes válaszok megadása.

Címkék: 

 

Kommentek

h i r d e t é s

h i r d e t é s