h i r d e t é s

Tombolni fog a tavasz egész hétvégén!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tombolni fog a tavasz egész hétvégén!

2019. március 23. - 05:23

 

A hétvégén szikrázó napsütésre készülhetünk, ráadásul tovább melegszik az idő! A 20 fokos délutánoknak majd egy hétfőn érkező hidegfront vet véget. - írja az Időjárás.hu

Délelőtt szikrázó napsütés melegíti a levegőt, csapadékra nem kell készülni. 

Délután a napsütést csak kevés gomolyfelhő zavarhatja, csapadék nem lesz. Mérsékelt marad a változó irányú szél, a csúcshőmérséklet 15, 20 fok között alakul.

Vasárnap délelőtt a sok napsütést csak kevés felhő zavarhatja, csapadék nem várható.  Délután északon változóan felhős lesz az ég, ott egy-egy zápor is előfordulhat, máshol viszont folytatódik a napos, kellemes tavaszi idő. Megélénkül az északnyugati szél. Kora délután 16, 21 fok várható.

Orvosmeteorológia

Szombaton sem érkezik fölénk front, azonban egyre többen tapasztalnak álmosságot, fáradtságot a kellemes idő ellenére is. A pollenterhelés tovább fokozódik. - írja a meteoklinika.hu

Szombaton, és a hét legvégéig nem érkezik időjárási front térségünkbe, ezért amennyiben kifejezetten a frontokra érzékenyek körébe tartozik, akkor tartósan kedvező, pihentető időben lesz része. Ha azonban fokozottan érzékeny a hirtelen jött melegre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. Egyre többen tapasztalhatnak alvászavarokat, ennek következtében napközben kialvatlanságot, fáradtságot. Ha ön is az említett csoportba tartozik, akkor ajánlott lefekvés előtt kerülni a megerőltető tevékenységeket és a sportolást, így nyugodtabb lehet az alvás.

Emellett koncentrálási zavarok, figyelmetlenség fordulhat elő, ezért időnként mozogjon egy keveset, tegyen egy sétát a friss levegőn, jót tesz az oxigén. 

Ha allergiás valamelyik korai növény pollenjére, akkor a kellemetlen tünetek fokozódására számíthat. Nagyobb mennyiségben jelenleg az éger és a tiszafafélék virágpora található meg a levegőben, de többfelé már a kőris is okozhat enyhébb tüneteket. Orrfolyást, tüsszögést, szemviszketést tapasztalhat, a panaszok a délutáni órákban jelentkezhetnek legerősebben. Továbbra is kerülje a tejtermékek fogyasztását, illetve ne sportoljon a szabadban a kritikus időszakban.

A sok napsütés hatására továbbra is jó hangulatban telhet a napja, a kevésbé szeles tájakon pedig jelentősen javul a komfortérzete is.

A közlekedés során a napsütés lehet zavaró, vakító. Fokozott óvatosság javasolt, az egyre több biciklisre, motorosra is figyeljen oda jobban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s