h i r d e t é s

Tömegtüntetést szerveznek a ligetvédők

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tömegtüntetést szerveznek a ligetvédők

2016. július 20. - 10:34
0 komment

 

A Liget Projekt lesz a Fidesz Sukorója, ez is el fog bukni - mondták a ligetvédők a Parlamentnél tartott szerda reggeli sajtótájékoztatójukon - írja a HVG.hu.

Csák Gergely, a Ligetvédők nevű civil mozgalom aktivistája sajtótájékoztatót tart Üzenjünk a Fidesznek: hallgassák meg a magyar emberek hangját! címmel az Országház előtt 2016. július 20-án. - MTI Fotó: Balogh Zoltán

Azt állítják, hogy több aktivista már belázasodott az azbeszttől. És szeptemberre nagy tüntetést szerveznek.

Tömegtüntetést szerveznek szeptemberre a ligetvédők, a vonulásos demonstráció keretében a Ligetből haladna a menet a Kossuth térre, de a konkrét időpont még nincs kitűzve - mondta Csáky Gergey ligetvédő aktivista a Kossuth téren szerda reggel tartott sajtótájékoztatón.

Csáky Gergely A hvg.hu kérdésére elmondta, hogy a tüntetésről a Greepeace-szel és a Levegő Munkacsoport egyeztetnek, és pártjelvény nélkül politikai szervezetek is jöhetnek, de velük külön nem egyeztetnek.

Arról is beszélt, hogy láthatólag nem tizenöt hippi akarja megvédeni a fákat, sokkal több emberről van szó.

A ligetvédők azt mondják, hogy nem pusztán arról akarnak beszélni, hogy megdöglenek a kacsák a ligeti tóban és azbesztes hulladékot hordanak a fóti erdőbe, hanem fontosabb szakmai kérdésekről.

A Fidesz nem hallotta meg a budapestiek hangját, és a Liget-projekt lesz a Fidesz Sukorója, és el fog bukni, ahogyan az is elbukott - mondta a Gyurcsány-kormány idején tervezett kaszinóberuházásra utalva.

Azt is mondta, hogy maradnak a ligetvédők a ligetben, pedig az azbeszt miatt már a saját egészségüket kockáztatják. Többen a mérgező anyag miatt már be is lázasodtak - állítja az aktivista, mert teljesen szakszerűtlenül bontják az azbeszttartalmú élpületet, például nem locsolják, pedig ilyenkor kellene - mondja.

hvg.hu


 

h i r d e t é s