h i r d e t é s

Történelmi jelentőségű váltás a YouTube-on

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Történelmi jelentőségű váltás a YouTube-on

2015. január 31. - 15:24
0 komment

 

A Google bejelentette, hogy a YouTube-on alapértelmezetté tették a HTML5-lejátszót, ezzel beverve az utolsó előtti szeget az Adobe Flash Player koporsójába.

2010 áprilisában nagy felháborodást keltett az Apple-felhasználók körében, hogy Steve Jobs ridegen elutasította a Flash támogatás megvalósítását az iOS mobilplatformon. Véleménye szerint az Adobe terméke lassú, erőforrászabáló és biztonságilag is erősen kritizálható – tudósít az Androbit.net.

Többen komoly üzleti ballépésről beszéltek, ugyanis a Google tulajdonában álló YouTube abban az időben még aktívan az Adobe termékére támaszkodva játszotta le a videókat. A Flash-támogatás viszont kukázva lett, az élet pedig ment tovább.

Az utóbbi években viszont egyértelműen látszott, hogy az Adobe Flash-tartalmak kora lejárt, helyét pedig a HTML5-alapú megoldások veszik át. 2010-ben a YouTube-on is elérhetővé vált a HTML5-lejátszási lehetőség, de ez csak opcionális volt, alapértelmezetten mindig a Flash Playerben futó videólejátszó indult el.

These advancements have benefited not just YouTube’s community, but the entire industry [...] Other content providers like Netflix and Vimeo, as well as companies like Microsoft and Apple, have embraced HTML5 and been key contributors to its success.

Egészen idáig, ugyanis a Google bejelentette, hogy a népszerű videómegosztón is alapértelmezetté tették a HTML5-lejátszót, ezzel beverve az utolsó előtti szeget a Flash koporsójába.  (…) Az informatikai történelem ezen szakaszát a weboldalakba ágyazott reklámok HTML5-ös generációja fogja lezárni. (…) A döntésen nagyon nincs mit magyarázni, a statisztikák szerint a felhasználók jelentős többsége már HTML5-kompatibilis böngészővel használja az internetet, egyszerűen feleslegessé vált az elavult technológia kompatibilitás miatti erőltetése.

 

mno.hu

{flike}
{jcomments on}


 

h i r d e t é s