h i r d e t é s


Tovább melegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább melegszik az idő

2017. október 11. - 05:58

 

Szerdán változóan felhős napunk lesz, de közben azért melegszik az idő. - írja az Időjárás.hu.

Csütörtöktől már a napsütésé lesz a főszerep, a reggeli ködfoltok megszűnését követően nagyon kellemes idő vár ránk! Azaz beköszönt a vénasszonyok nyara!

Délelőtt délnyugaton lesz szakadozottabb a felhőzet, máshol általában erősen felhős lesz az ég. Északon helyenként előfordulhat kisebb eső, de számottevő csapadék a legtöbb helyen nem várható. 

Délután jórészt erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok lehetnek. Néhol gyenge eső nem kizárt, nagy csapadék azonban nem lesz.

Élénk lesz a nyugati szél. Kora délután 15, 20 fok várható.

Orvosmeteorológia

- írja a meteoklinika.hu.

Szerdán egy észak, északnyugat felől érkező kettősfront határozza meg a humánmeteorológiai helyzetet, kellemetlen nap vár ránk. A borongós idő is lehangol, de a Dunántúlon élők körében némi napsütés azért javíthat a hangulaton.

Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, a fájdalmakat pedig az élénk, olykor erős szél is erősítheti. A kellemetlen tünetek ellen borsmenta teája lehet megoldás, a borsmenta illóolaja pedig a halántékba masszírozva szintén enyhíthet a panaszokon. Már előző este ajánlott idejében lefeküdnie, és levendulaolajat párologtatni, ugyanis alvászavarok és álmatlanság léphet fel, reggel ezért fáradtan és nyűgösen ébredhet. Reggel az ízületi panaszokkal élők végtagjai is sajoghatnak, csalánlevél főzetéből készített borogatással kezelhetőek a fájó testrészek.

Az érintetteknél vérnyomás-ingadozás, keringési problémák is felléphetnek, ezért mindenkinek ajánlott kerülni a stresszes helyzeteket, próbálja nyugodt körülmények között tölteni a napot. A család, a baráti társaság felvidíthat, egy kellemes összejövetel segít a feszültségoldásban is.

A szeles idő mellett a levegő is hűvös lesz, a hőérzet több fokkal a mért értékek alatt alakul. Öltözzön rétegesen, a melegedés ellenére még mindig szükség van a kissé vastagabb kabátra is.

Az őszies időnek viszont örülhetnek az allergiások, a tüneteik jelentősen mérséklődnek. A növények pollenszórása drasztikusan lecsökken ezen a napon.

A közlekedésben élénk légmozgás ronthatja a menetstabilitást, átmenetileg erős széllökések is előfordulhatnak. Figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés..

;