h i r d e t é s

Tovább melegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább melegszik az idő

2019. június 03. - 05:39

 

Csapadékra a hétvége első felében elszórtan kell számítani, majd vasárnaptól kezdődően egyre többfelé várható zápor, zivatar! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt újra megnövekszik a gomolyfelhőzet, amelyből sokfelé valószínű lokális csapadék. Délután a magasra törő gomolyfelhőkből bárhol kialakulhatnak záporok, zivatarok. Több helyen heves, károkozó zivatarokra és zivatarrendszerekre is készülni kell! Az északkeleti szél élénk lesz. 23, 28 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn sem ront időjárási-front a humánmeteorológiai helyzeten. - írja a meteoklinika.hu

A levegő tovább melegszik, a Tiszántúlon és a középső országrészben a 27, 28 fokot is elérhetik a maximum-hőmérséklet értékei, emiatt a melegfronti jellegű tünetek még tovább erősödhetnek. A korábbi napoknál intenzívebb migrénes fejfájásra számítson, és könnyen lehet, hogy az elalvás is nehezebbnek bizonyul a megszokottnál. Fejfájásánakenyhítése érdekében óránkét fogyasszon el egy pohár szénsavmentes ásványvizet, a nyugodtabb alvást pedig elősegítheti, ha lefekvés előtt kiszellőztet. A változékonyabb időjárás következtében fokozódnak a vérnyomásproblémák és a keringési panaszok, az idősek ezen a napon is kerüljék a terhelést.

Már a reggeli óráktól kezdődően országszerte számítani kell záporok, zivatarok, helyenként heves zivatarok kialakulására, amelynek következtében sokfelé erősen fülledté válik a levegő. Az asztmások és légzőszervi megbetegedéssel küzdők körében nagyon gyakori lesz a légszomj és a nehézlégzés, a rossz hír, hogy most már intenzív panaszokra is fel kell készülni. Az idősek és a gyermekek is nagyon nehezen viselek majd a párás időt, záporok, zivatarok idején ajánlott zárt térbe húzódni és lepihenni, amíg a vihar elvonul.

 

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s