h i r d e t é s

Tovább melegszik az idő

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább melegszik az idő

2020. március 09. - 05:47

 

A következő napokban fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés, a legenyhébb napokra a hét közepén számíthatunk.

Délelőtt nyugat felől egy közelgő front felhősávja éri el hazánkat, emiatt felhőzetnövekedésre kell számítani. 

Délután országszerte megnövekszik a felhőzet, a nyugati tájakon záporeső kialakulhat. Változó irányú szél lesz. 7, 12 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn hidegfront érinti térségünket. Az érzékenyek körében görcsös panaszok jelentkezhetnek, de a vérnyomásproblémák is fokozódnak! - írja a meteoklinika.hu

Hétfőn egy hidegfront érinti térségünket, de az ország nagy részén folytatódik az átlagosnál melegebb idő. A reggeli, helyenként fagyos időszakban országszerte jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, amelyek napközben fokozatosan megszűnnek. A tünetek enyhítése érdekében fájó végtagjait tartsa melegen és tornáztassa, azonban ügyeljen arra, hogy ne erőltesse meg ízületeit. A front az arra érzékenyeknél görcsös fejfájást, izom-és hasigörcsöket okoz, emellett vérnyomás-ingadozás és mérsékelt szívpanaszok is felléphetnek. A legintenzívebb panaszokra a Dunántúlon élők számíthatnak.

A változóan felhős idő alapvetően kedvez a szabadtéri programoknak, de amennyiben hosszabb ideig a szabad levegőn tartózkodik könnyen megfázhat, emellett a kórokozók terjedésének is kedveznek a körülmények. Ebben az időszakban nagyon fontos az immunrendszer erősítése, a C-vitamin mellett ajánlott fokozni a D-vitamin bevitelt is.

A légszennyezettség közepes, a nagyobb városokban egészségtelen a levegő.

A közlekedés során a köd okozza a fő veszélyt. A köd hatására csökken a látástávolság és nedvessé válik az útburkolat. A nedvessé vált utakon megnő a féktáv, ajánlott nagyobb követési távolságot tartani és a megszokottnál körültekintőbben vezetni!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s