h i r d e t é s

Tovább melegszik az idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tovább melegszik az idő

2018. augusztus 16. - 06:27

 

Csütörtökön sok napsütésre, kevés felhőre számíthatunk, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. - írja az Időjárás.hu

A legmelegebb órákban 30 fok körül alakul a hőmérséklet. A hosszú hétvégén napos, kánikulai meleg valószínű!

Délelőtt a sok napsütést kevés felhő zavarja, csapadék nem várható.

Délután a napsütést gomolyfelhők zavarják, elvétve alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél élénk lesz.

A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön nem kell fronthatással számolni. - írja a meteoklinika.hu

Megszűnt a nagy forróság, de az elkövetkező napokban várható 30 fokos délutáni hőmérséklet megterhelő lehet a szervezet számára. Amennyiben fokozottan érzékeny a délelőtti intenzívebb melegedésre, akkor migrént, illetve koncentrálási problémákat is tapasztalhat, ez pedig ronthatja kissé a komfortérzetét. A tompaság egyébként is jellemző lehet, érdemes élénkítenie magát valamivel: lehetőleg a zöld teát válassza, amit bátran frissíthet egy kis mentával.

Egyébként is fontos, hogy folyamatosan gondoskodjon a víz és ásványi anyag pótlásáról. Ennek érdekében fogyasszon gyengén sózott, sok friss zöldséget, salátát tartalmazó könnyű fogásokat, illetve testtömegtől függően 2-3 liter tiszta vizet, vagy cukormentes teákat, limonádét. A csokoládé, a krémes sütemények kerülendőek, édesség helyett a gyerekeknek is inkább gyümölcsből készült desszerteket adjon.

Nem szabad elfelejteni, hogy ismét erős, helyenként nagyon erős UV-sugárzás érheti a bőrét! 11 és 15 óra között az UV-index elérheti, illetve meghaladhatja a 7-es fokozatot, emiatt pedig már akkor is megpirulhat, leéghet a bőre, ha nem tartozik a fokozottan érzékenyek csoportjába. A déli órákban kerülendő a tűző napon való tartózkodás!

A pollenterhelés növekszik, a koncentráció mértéke eléri a magas, néhol a nagyon magas szintet. A parlagfű okozhatja a legtöbb és a legintenzívebb panaszokat. Ha érintett, akkor mellőze a hét további napjaiban a tejtermékek fogyasztását, és lehetőleg a sportolást se a szabad levegőn végezze – vagy erre a célra válassza az esti, illetve a hajnali órákat.

A közlekedők dolgát főként a vakító napsütés nehezítheti meg, fokozódik a balesetveszély. Mindig legyen kéznél napszemüveg az ilyen esetekre! Emellett helyenként záporoktól, zivataroktól nedves útszakaszok fogadhatják.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s