h i r d e t é s

Tovább melegszik az idő és egyre fülledtebb lesz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább melegszik az idő és egyre fülledtebb lesz

2020. június 03. - 06:24

 

A következő napokban kissé fülledt lesz a levegő, de melegedés kezdődik, péntekeig a 25 fokot is elérhetjük! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sok napsütésre van kilátás, gyorsan melegszik a levegő. Csapadék nem lesz. 

Délután a többórás napsütés mellett ismét számítani kell a gomolyfelhők megnövekedésére, és ezekből ismét kialakulhatnak záporok. Kis eséllyel zivatar is lehet. Élénk lesz az északnyugati szél. 17, 22 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

A zivatarok idején (erre főként délután lehet számítani) felerősödhetnek az asztmás panaszok is, ezért a vihar elvonultáig maradjon inkább zárt térben és pihenjen le. - írja a meteoklinika.hu

A szabadban keleten van arra szükség, hogy ügyeljen az erős UV-sugárzásra, a déli órákban huzamosabb napon tartózkodás esetén mindenképpen használjon 20-30-as faktorszámú fényvédő szereket. Ne feledkezzen meg a szeme védelméről sem, viseljen bevizsgált napszemüveget!

Az utakon nagy lesz a balesetveszély. A napszemüveg használatával a baleseti kockázat is csökkenthető, hiszen így még alacsony napállás (napkelt, napnyugta) idején sem vakíthatja el a nap. A záporok, zivatarok területén csúszós utakra készüljön, illetve átmenetileg erős, viharos lökések csökkenthetik a menetstabilitást. Ingerült sofőrökre, tompa reflexekre számítson – vezessen fokozott körültekintéssel!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s