h i r d e t é s

Tovább tart a februári tavasz

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tovább tart a februári tavasz

2019. február 18. - 05:56

 

Előreláthatólag egy szerdán érkező hidegfront vet véget a tavaszias időnek! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt sokfelé tartósan megmarad az éjszaka képződött pára és köd. 

Délután az alacsonyszintű rétegfelhőzet helyenként felhős időt eredményezhet, a legtöbb napsütésre a Dunántúlon és a déli tájakon van kilátás. A szél mérsékelt lesz. 5, 13 fokra számíthatunk.

Orvosmeteorológia

Hétfőn habár front nem érkezik térségünkbe, reggel sokfelé ködös, párás lesz a levegő, az ízületi bántalmakkal élők fájdalmai különösképp felerősödhetnek. - írja a meteoklinika.hu

Sokan ébredhetnek sajgó végtagokkal, a panaszok mérséklése érdekében kezdje a napot egy átmozgató tornával, napközben pedig tartsa melegen fájó végtagjait. Hűvösen indul a nap, nagy a megfázásveszély, a nyirkosság pedig a hőérzetet is rontja.

Azokon a tájakon, ahol feloszlik a köd, kisüt a nap és gyorsan melegszik a levegő. A melegedés és a nagy napi hőingás hatására intenzív fejfájás, vérnyomás-ingadozás és rosszullét jelentkezhet.

Napközben nagyobb területen maradhat tartósan ködös, ködfelhős az idő, errefelé csak kevés napsütésre számíthatunk. A borongós, szürke időben jelentősen romlik a komfortérzet, kedvetlenség, levertség léphet fel, oktalan bágyadtságot is tapasztalhatunk. A rendszeresen alkalmazott fényterápiával javíthatunk a hangulaton: a vidám, élénk színek jókedvre deríthetnek és a jó társaság is segíthet.

Fontos, hogy ilyenkor még inkább növeljük a C-vitamin bevitelt, fogyasszunk sok friss zöldséget, gyümölcsöt.

A reggeli sűrű ködfoltok területén jelentősen lecsökken a látástávolság, mérsékeljük a sebességet. Tartsunk nagyobb követési távolságot is, ez csökkenti a balesetek bekövetkezésének kockázatát. A lecsapódó párától csúszóssá válhat az útburkolat, megnövekszik a féktáv, kerüljük a hirtelen irányváltoztatást és a fékezést!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s