h i r d e t é s

Tovább tart a januári tavasz

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tovább tart a januári tavasz

2019. február 03. - 06:09

 

A következő napokon változékony időben lesz részünk. Több hullámban csapadék is jön, de a hőmérséklet akár a 12, 15 fokot is elérheti! - írja az Időjárás.hu

Délelőtt változékony, gyakran erősen felhős időre kell készülni, de itt-ott a nap is előbukkanhat. Szórványosan alakulnak ki záporok, nagyobb eséllyel a Dunántúlon. 

Délután a némi napsütés mellett változóan, gyakran erősen felhős időre készülhetünk. Elszórtan továbbra is kialakulhatnak futó záporok. Változó irányú szél lesz.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8, 13 fok között alakul.

Megdőlt a napi melegrekord

Több mint egy fokkal megdőlt az eddigi, 1944-ben Szombathelyen mért napi maximum-hőmérsékleti rekord - jelentette be Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Somogy megyeiFőnyeden 18,1 Celsius fokig emelkedett a hőmérséklet,így több mint egy fokkal megdőlt az eddigi (1944-ben Szombathelyen mért) 16,8 fokos napi maximum-hőmérsékleti rekord - írták. Az új rekord még nincs hitelesítve. 

Hétfőn délelőtt eleinte némi időre kisüthet a nap, majd ismét egyre inkább befelhősödik az ég. Számottevő csapadékra nincs kilátás.  Délután az erősen felhős ég mellett egyre rövidebb időszakokra bukkanhat csak elő a nap. Helyenként kisebb eső is kialakulhat. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke 2, 7 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Vasárnap kettős fronthatás érvényesül, a Dunántúlon ennek mértéke estétől fokozatosan gyengülni kezd. - írja a meteoklinika.hu

Arrafelé főként délelőtt, másutt azonban egész nap tapasztalhat keringési és vérnyomásproblémákat, többek között vérnyomás-ingadozást és rosszullétet is. Amennyiben szívbeteg, akkor szintén megviselheti ez a megterhelő humánmeteorológiai helyzet. Ezen a napon tehát próbálja kerülni a nagyobb erőfeszítéseket igénylő tevékenységeket, ez igaz a szellemei és a fizikai igénybevételekre is.

Emellett szinte országszerte fejfájást és ingerültséget is tapasztalhat, ami rányomhatja bélyegét a hangulatára. A szeles időben több fokkal csökken a hő- és komfortérzet, fokozódik a megfázásveszély. Mivel a légköri helyzet kedvez a vírusok terjedésének, így továbbra is fordítson nagyobb hangsúlyt immunrendszerének erősítésére. A megnövelt vitaminbevitel fokozhatja védekezőképességét, elsősorban a C-vitamindózist növelje meg, a fertőzések elkerülése érdekében pedig mosson kezet gyakran és alaposan!

A közlekedés során többfelé vizes útszakaszokkal találkozhat, emellett erős oldalszél ronthatja a menetstabilitást. Az ingerlékeny, türelmetlen és figyelmetlen sofőrök tovább növelik a balesetveszélyt, mindenképpen vezessen a megszokottnál lassabban!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s