h i r d e t é s

Tovább tart a szeles idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tovább tart a szeles idő

2019. március 06. - 06:16

 

A szeles és változékony tavaszi napokon sorra dőlnek meg a melegrekordok - írja az Időjárás.hu

CIVILHETES olvasói fotó

Március 4-én a  Baranya megyei Sellyén 21,7 fokig melegedett fel a levegő, ami új napi maximum rekord

Délelőtt változóan, helyenként erősen felhős időre van kilátás. Csapadék nem valószínű. 

Délután a többször megnövekvő felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Számottevő csapadék nem lesz.

Erős lesz a déli szél. 11, 16 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szerdán újabb front nem érkezik, a fronthoz köthető panaszok, például az izom- és hasi görcsök fokozatosan mérséklődnek. - írja a meteoklinika.hu

Amennyiben azonban fokozottan érzékeny a melegfrontra, akkor ismét erősödő migrént tapasztalhat - a fájdalmak keleten jelentkezhetnek hosszabb ideig. Tartósabb tünetekre akkor készüljön, ha a szélre érzékenyek csoportjába tartozik – ezek még éjszaka is fennállhatnak. Ebben az esetben továbbra is alvásproblémákkal küzdhet, és nem csoda, ha a napok óta tartó változékony időszak miatt már nehezen viseli a kialvatlanságot. Napközben a fejfájása önnél is erős lehet, továbbra is több folyadék, lehetőleg ásványvíz fogyasztása javasolt. Emellett keringési problémák, vérnyomás-ingadozás is felléphet, kisebb rosszullét jelentkezhet, a tünetek várhatóan csak estére mérséklődnek számottevően, de akkor is csak átmenetileg.

A tartós fronttevékenység abban az esetben is megviselheti, ha nem kifejezetten frontérzékeny. Emiatt nem javasolt ebben a változékony időszakban nehéz ételeket fogyasztania. Fektessen hangsúlyt a napi többszöri, kis adagokban történő étkezésre, a fogások pedig tartalmazzanak több salátát, zöldséget, illetve halat. Az immunerősítésről se feledkezzen meg, a vitaminok mellett az esetleges napsütést is használja ki szervezete védekezőképességének erősítésére.

Jó hír, hogy az erős légmozgás hatására továbbra sem tudnak felhalmozódni a káros anyagok, már északkeleten is kitisztult a levegő, és jelentős romlás a nap folyamán nem várható.

Allergiásként most nem számíthat kifejezetten intenzív tünetekre, de a mogyoró és a tiszafafélék virágporának koncentrációja kismértékben emelkedni fog.

A közlekedést reggel keleten vizes, csúszós útszakaszok nehezíthetik, ajánlott mérsékelni a sebességet és nagyobb követési távolságot tartani, máshol pedig a napsütés lehet időnként zavaró. Az utakon csökkent reakcióidővel számoljon, tompábbak, figyelmetlenebbek, ráadásul ingerlékenyek lesznek a sofőrök.

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s