h i r d e t é s

Tovább tart a változékony idő

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tovább tart a változékony idő

2019. március 03. - 05:14

 

A téli időszak számos melegrekorddal zárult, a tavasz pedig hidegfronttal, lehűléssel és sok felhővel indít. A Délelőtt sokfelé erősen megnövekszik a felhőzet, az északi tájakon többfelé várható gyenge eső. - írja az idojaras.hu

Délután nyugat felől egyre inkább elvékonyodik és felszakadozik a felhőzet, a Duna vonalában és attól keletre maradhat erősen felhős az ég, ezeken a területeken szórványosan várható záporeső, gyenge eső.

Megélénkül a délnyugati szél. 7, 14 fokra számíthatunk.

Hétfőn délelőtt észak felől egyre nagyobb területen megnövekszik a felhőzet, a déli tájakon lehetnek még közepesen vagy gyengén felhős területek. Csapadék nem lesz.  Délután nagyrészt erősen felhős lesz az ég, csak helyenként lehet szakadozottabb a felhőzet. Csapadék nem alakul ki. Megerősödik a délnyugati szél. 12, 19 fokra melegszik a levegő.

Orvosmeteorológia

Vasárnap északnyugat felől melegfront érkezik térségünkbe. Az arra érzékenyek körében gyakori lehet a migrén, a fáradékonyság és alvászavar is felléphet. - írja a meteoklinika.hu

A tünetek mérséklése érdekében fogyasszon több folyadékot, naponta 2-3 csésze tea a fáradtság leküzdésében is segíthet. A melegfront elsősorban a Dunántúlon és északon érezteti a hatását, de az ország más részein is jelentkezhetnek gyenge tünetek. A változékonyság következtében vérnyomás-ingadozás és szívpanaszok jelentkezhetnek, melyek a következő napokon is tartósan előjöhetnek. Az idősek és a krónikus betegek a leginkább veszélyeztettek, ők lehetőség szerint kerüljék a fizikailag és szellemileg megterhelő tevékenységeket.

A délutáni időszakban megélénkülő, helyenként megerősödő szél tovább fokozhatja a panaszokat, emellett nyugtalanná és ingerlékennyé válhat. Amennyiben hasonló panaszokat tapasztal, a szeles időben ne tartózkodjon a szabadban és próbálja meg tudatosan is kerülni a stresszes helyzeteket.

Az időjárás eleinte a Dunántúlon és északon nem kedvez a szabadtéri programoknak, majd délutántól az említett tájakon megszűnik a csapadék és akár a nap is kisüthet.  Az időnként megerősödő szél, a felhőzet és a csapadék, alacsony hő-és komfortérzetet eredményez, szabadtéri tevékenységek esetén fontos a vastag és réteges öltözet.

Ebben az időszakban is  fordítson kiemelt figyelmet immunrendszere erősítésére, a fokozott C-vitamin bevitel mellett naponta legalább egyszer fogyasszon friss zöldséget és gyümölcsöt.

A közlekedésben a nedves útszakaszok és az erős oldalszél okozza a fő veszélyt. A balesetek elkerülése érdekében vezessen a megszokottnál lassabban és körültekintőbben!

meteoklinika.hu / idojaras.hu

Időjárással kapcsolatos képeiket és videóikat kérjük, küldjék el az [email protected] címre! Cikkeinkben, galériáinkban bemutatjuk őket.


 

h i r d e t é s