h i r d e t é s


További melegedés, erősödő szél

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

További melegedés, erősödő szél

2017. szeptember 14. - 06:03

 

Csütörtökön sok napsütésre van kilátás, délutántól azonban északnyugat felől erősen növekedni kezd a felhőzet. - írja az Időjárás.hu.

Megerősödik a délnyugati szél, mely estétől nyugaton már északnyugatira fordul. Pénteken hidegfront okoz változékony, szeles időjárást.

Délelőtt sok napsütésre van kilátás, délután előbb fátyolfelhők, majd estétől északnyugat felől vastagabb felhők érkeznek. Csapadék estig nem várható. Erős lesz a délnyugati szél, mely estétől nyugaton már északnyugatira fordul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Csütörtökön a nap nagy részében nem kell számolni fronthatással, az esti órákra északnyugat felől közeledik egy hidegfront. - írja a meteoklinika.hu.

A frontokra érzékenyeknél kevesebb tünetet okozhat az időjárás. A korábban esetleg jelentkező keringési zavarok, vérnyomásproblémák megszűnhetnek. A napsütésben sokat javulhat a hangulatunk, jobb lehet a közérzetünk. A szélre érzékenyek körében viszont ingerlékenység, nyugtalanság, feszültség jelentkezhet, a tünetek este sem mérséklődhetnek számottevően. A hűvösebb hajnali, reggeli órákban az ízületi bántalmak felerősödhetnek, nő a megfázásveszély!

A jelentős napi hőingás miatt réteges, öltözet javasolt. A pollenek szintje alacsonyabb, csak kissé növekszik. Az UV sugárzás a kora délutáni órákban mérsékelt értéket érhet el.

A közlekedők a hirtelen fellépő erős oldalszélre figyeljenek oda, ronthatja a gépjármű menetstabilitását. Figyelmetlen, szétszórt sofőrökkel is találkozhat, közlekedjen a szokásosnál is óvatosabban!

 

meteoklinika.hu / idojaras.huh i r d e t é s

betöltés...

;