h i r d e t é s

Továbbra is büntetés jár az igazságért a magyar parlamentben

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Továbbra is büntetés jár az igazságért a magyar parlamentben

2018. február 05. - 20:03

 

Az Országgyűlés Mentelmi bizottsága helyben hagyta Kövér László azon korábbi döntését, mely szerint a házelnök jelentős büntetéssel sújtotta Hadházy Ákost és Szél Bernadettet, amiért az LMP társelnökei egy "hazudik" táblát tartottak fel, miközben Németh Szilárd épp hazudott.

Forrás: zoom.hu

 A párt álláspontja szerint Kövér László továbbra is kettős mércét alkalmaz és alaptalanul korlátozza az ellenéki képviselők véleménynyilvánítási szabadságát: a párt ezért a strasbourgi emberjogi bírósághoz fordul.

Kövér László Szél Bernadettre a maximális, a fizetés egyharmadát jelentő büntetést szabta ki, míg Hadházy Ákos százezer forintos megrovást kapott, amiért egy "hazudik" táblát mutattak fel az Országgyűlésben. A házelnök ezzel maga is beállt azon fideszes politikusok sorába, akik akár független intézmények vezetőjeként is hadjáratot folytatnak mindenkivel szemben aki a valóságot képviseli.

Az LMP szerint Kövér László visszaél a hatalmával, ráadásul csak akkor aggódik ilyen aktívan a ház rendjéért, ha ellenzéki képviselőkről van szó. Az ugyanis például egyáltalán nem zavarja Kövér Lászlót, hogy a fideszes képviselők teljesen alaptalan indokokra hivatkozva ellehetetlenítették a Nemzetbiztonsági bizottság munkáját.

os.mti.hu


 

h i r d e t é s