h i r d e t é s

Továbbra sem mondhatnak fel az egészségügyi dolgozók

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Továbbra sem mondhatnak fel az egészségügyi dolgozók

2021. május 24. - 12:59

 

Ha mégis otthagyják a munkahelyüket munkaügyi pert indíthatnak ellenük. 

Orvosok és ápolók vízitelnek a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a Szent János Kórházban 2020. május 14-én – Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Hiába írt levelet a Független Egészségügyi Szakszervezet Orbán Viktornak, marad a felmondási tilalom az egészségügyben egészen addig, amíg a kormány fenntartja a veszélyhelyzetet - tudta meg az ATV. 

A lap felkereste Soós Adriannát, a FESZ elnökét, aki szerint erőszakkal senkit sem lehet visszatartani, a kollégái elmehetnek táppénzre, ami a munkáltatónak is rosszabb, hiszen ebben az esetben nem vehet fel senkit a helyükre. Mint mondja, mihamrabb olyan juttatásokat és kedvezményeket kellene bejelenteni, amelyek megtartó erővel bírnak az ágazatban. Hozzátette, míg korábban hatalmas volt az összefogás az egészségügyi dolgozókért, mostanra az emberek belefáradtak a járványügyi helyzetbe, és elfáradtak az egészségügyben dogozók is.

"Az a megoldás, hogy legyen ezeknek az embereknek elég pénze ahhoz, hogy el tudjanak menni egy szállodába vagy üdülni, vagy egyáltalán a számukra alkalmas módon ki tudjanak kapcsolódni, és ne azt kelljen számolgatni fizetés előtt 5 nappal, hogyha jön egy csekk, azt miből fogják tudni kifizetni" - mondta Soós Adrianna, a FESZ elnöke az ATV Híradójának. Kiemelte, most más munkahelyre sem tudnak elmenni, a veszélyhelyzet miatt ugyanis továbbra is él a felmondási tilalom, vagyis ha mégis otthagyják a munkahelyüket munkaügyi pert indíthatnak ellenük.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke, Balogh Zoltán szerint a szabad mozgás lehetőségét meg kellene adni, és megnyitni a teret azon munkavállalók előtt, akik nem írták alá a szolgálati jogviszonyt, valamint különböző juttatásokat és kedvezményeket is fontos lenne kilátásba helyzeni. Ez azért is fontos lenne szerinte, hogy a frissen végzett egészségügyi dolgozók ne legyenek rögtön pályaelhagyók. (168.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s