h i r d e t é s

Trócsányi: Nincs B-terv

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trócsányi: Nincs B-terv

2019. március 11. - 09:47

 

Mindkét félnek érdeke, hogy a Fidesz az Európai Néppártban maradjon. - írja a magyarnarancs.hu.

Forrás: MTI Fotó: Nemes János

Európának egy erős Európai Néppártra (EPP), az EPP-nek pedig egy erős Fideszre van szüksége

– idézi Trócsányi László igazságügyi miniszter, a Fidesz európai parlamenti listavezetőjének szavait a HVG a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lap vasárnapi cikke alapján.

A Fidesz EP-listavezetője szerint a Néppárt egy nagy család, ahol vannak vélemény-ütközések, de mindkét félnek érdeke, hogy a Fidesz maradjon. Ehhez képest már 13 tagpárt támogatta a Fidesz kizárását az EPP-ből, ami bőven elég a folyamat megkezdéséhez.

A Magyar Nemzet címlapon latolgatta az EPP elhagyásának következményeit. A kormánybarát lap szerint elérkezett az idő egy új szövetség megkötésére.

Új szövetséget pedig csak úgy lehet kötni, ha a régit felbontjuk. Elérkezett az idő, hogy a Fidesz befejezze a megalázó egyezkedést az Európai Néppárttal, mert ez a néppárt már nem Helmut Kohl pártja

– írta a lap. Orbán Viktor pedig pénteken azt mondta a Kossuth rádióban: lehet, hogy nem a Néppártban van a Fidesz helye.

Ehhez képest a Fidesz listavezetője az EPP-ben maradás mellett foglalt állást, és bízik benne, hogy március 20-án, amikor az EPP politikai közgyűlése tárgyal a Fidesz tagságáról, sikerül bölcs, és a Fidesznek kedvező eredményre jutni. Állítása szerint a Fidesznek jelenleg nincsen semmilyen B-terve arra az esetre, hogyha kizárják őket a Néppártból.

magyarnarancs.hu


 

h i r d e t é s