h i r d e t é s

Trump beadta a derekát, kezdődhet a hatalomátadás

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump beadta a derekát, kezdődhet a hatalomátadás

2020. november 24. - 16:48

 

Kezdődhet a hatalomátadás az Egyesült Államokban. Donald Trump elfogadta, hogy hivatalosan is elinduljon a folyamat.

Donald Trump - Forrás: Susan Walsh/Copyright 2020 The Associated Press. All rights reserved

Megkezdődhet a hatalomátadási eljárás az Egyesült Államokban. Donald Trump elfogadta, hogy hivatalosan is elinduljon a folyamat, azaz Joe Biden és csapata hozzáférhessen a kormányzati forrásokhoz és a napi titkosszolgálati jelentésekhez.

Twitter-bejegyzése szerint a leköszönő amerikai elnök azt javasolta az illetékes kormányügynökségnek, hogy tegyen a hatalomátadási protokollnak megfelelően.

A szervezet vezetője, Emily Murphy - akit Trump iránti elfogultsággal vádoltak - levélben értesítette Joe Bident a hatalomátadás megindításáról és arról, hogy a hatóság biztosítja az anyagi forrásokat is a folyamathoz.

Donald Trump ugyanakkor arról is tweetelt, hogy folytatja a jogi küzdelmet az újraválasztásáért, de közben republikánus részről is egyre nagyobb nyomás nehezedik rá a választás eredményének elfogadásáért.

Biden michigani győzelmének hitelesítésével alaposan megcsappantak Trump esélyei. Georgiában ugyan ismét újraszámolják a voksokat, és Pennsylvaniában is ellenőrzik még a szavazatokat, ezek kimenetele érdemben már nem befolyásolná a november 3-án tartott elnökválasztás végeredményét. (Euronews)


 

Kommentek

h i r d e t é s