h i r d e t é s


Trump IQ-teszten bizonyítaná, hogy nem is szalajt

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump IQ-teszten bizonyítaná, hogy nem is szalajt

2017. október 11. - 11:00

 

Donald Trump IQ-tesztre hívná ki saját külügyminiszterét, ha kiderülne, hogy valóban idiótának nevezte őt, írja az Independent-re hivatkozva az Index

Forrás: Foreign Policy

Az amerikai elnök a Forbes interjújában vetette fel az ötletet: "Ez fake news. De ha valóban ilyet mondott, akkor össze kell hasonlítanunk az IQ-tesztjeinket. Előre meg tudom mondani, hogy ki nyerne" - mondta az elnök, habár nyilatkozata alapján az olvasók is könnyen kitalálhatják.

Az idiótázás állítólag még nyáron hangzott el, amikor Rex Tillerson külügyminiszter a kiszivárgott hírek szerint le akart mondani, amit azzal is indokolt, hogy Trump egy idióta. Tillerson végül Pnce alelnök győzködésére állt el döntésétől. 

Tillerson most sajótátjékoztatón cáfolta, hogy le akart volna mondani, és hogy valaha így beszélt volna. 

Trump a III. világháborúba viszi az USA-t

Az amerikai elnök viszonya elmérgesedett azzal a republikánus szenátorral is, akit korábban még külügyminiszterének kért fel.  Mióta  Bob Corker  bejelentette, hogy a 2018-as félidős választásokon nem indul újra Tennessee-ben, többször is kritizálta Trump külpolitikáját.   Azt mondta a New York Timesnak , hogy Trump úgy fogja fel a munkáját, mint egy reality show-t, a folytonos fenyegetésekkel pedig „a harmadik világháború felé vezető pályára" állíthatja az Egyesült Államokat. Szerinte Trump nem igazán veszi figyelembe, mekkora súlya van annak, ha az Egyesült Államok elnöke nyilatkozik meg.

Az elnök viszont vasárnap kiírta a Twitterére, hogy Corker könyörgött neki, hogy támogassa az újraválasztását, de ő visszautasította. Majd azzal is ekézte Corkert, hogy nem volt elég tökös ahhoz, hogy újra induljon. Szerinte amúgyis Corker az egyik felelős a borzalmasnak nevezett iráni atomalkuért, aminek a végrehajtását várhatóan nem hosszabbítja meg a héten Trump.

 

index.huh i r d e t é s

betöltés...

;