h i r d e t é s

Trump nem talál magának ügyvédeket, akik megvédenék az elmozdítástól

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump nem talál magának ügyvédeket, akik megvédenék az elmozdítástól

2021. január 16. - 06:33

 

Másodszorra is alkotmányos felelősségre-vonási eljárást (impeachment) kezdenek Donald Trump ellen, viszont nem talál az elnök magának olyan ügyvédeket, akik képviselnék az eljárás során – írja a Bloomberg.

Donlad Trump leköszönő amerikai elnök - Fotó: MTI/EPA/Polaris Images Pool/Erin Scott

Azok az ügyvédek, akik az első eljárás során képviselték Trumpot, mind azt mondták, hogy „nem érnek rá”, olyan ügyvédek pedig, akik más ügyekben képviselték, egyéb kifogásokkal éltek.

Pam Bondi, Eric Herschmann, Pat Philbin és Marc Kasowitz egyszerűen azt mondták, hogy „nem érdekeltek most” a Trump jogászcsapatához való csatlakozásban. Állítólag volt olyan köztük, aki privátban azt mondta, hogy azért nem, mert Trump „védhetetlen” az eljárásban.

Donald Trump ellen azért kezdtek felelősségre-vonási eljárást, mert a múlt héten megostromolták hívei a Capitoliumot, az elnök buzdítására.

Rudy Giuliani, Trump személyi ügyvédje kézenfekvő megoldás lenne, de valószínűleg szintén nem csatlakozik majd a csapathoz, hiszen ő is hergelte a tömeget azon a napon, amikor a támadás megtörtént.

"Azok a konzervatív ügyvédek, akik együtt éreztek az elnökkel más kontextusban, mint az első felelősségre-vonási eljárás, nem akarják azt védeni, amit most csinált – egyrészt azért, mert nem könnyű megvédeni, másrészt pedig a saját szakmai hírnevüknek is ártanak vele" – kommentálta a dolgot egy jogi szakértő.

A szenátus január 19-én tárgyalja Trump felelősségre-vonását, egy nappal azelőtt, hogy az elnök átadja a hatalmat Joe Bidennek. (Portfolio)


 

Kommentek

h i r d e t é s