h i r d e t é s

Trump, Putyin és a többiek! Orbán nem lesz jelen!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump, Putyin és a többiek! Orbán nem lesz jelen!

2017. március 29. - 07:56

A Fehér Ház bejelentette kedden, hogy Donald Trump amerikai elnök részt vesz a G20-as országcsoport hamburgi csúcsértekezletén.

Németországba utazik Trump, és Putyinnal is találkozni fog - Fotó: Reuters

A Fehér Ház közleménye szerint Trump elnök kísérettel utazik a július 7-8-án a németországi kikötővárosban tartandó csúcsértekezletre. Donald Trumpnak az Egyesült Államok elnökként ez lesz az első külföldi útja. Az elnök eddig is számos fontos diplomáciai tárgyalást folytatott: például Theresa May brit kormányfővel, Abe Sindzo japán miniszterelnökkel, Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel vagy másfél héttel ezelőtt Angela Merkel német kancellárral, de valamennyi megbeszélés Washingtonban volt.

A hamburgi csúcstalálkozón várhatóan az amerikai elnök találkozik majd Vlagyimir Putyin orosz elnökkel is.

A két politikus még januárban, nem sokkal Trump elnöki beiktatása után, telefonon beszélt egymással, s a Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov ezt követően közölte Moszkvában újságírókkal, hogy az első Putyin-Trump találkozóra a hamburgi csúcsértekezleten kerülhet sor.

Keddi közleményében egyébként a Fehér Ház tudatta azt is: Donald Trump telefonon hívta fel Angela Merkelt, hogy személyesen gratuláljon a kancellár és pártja Saar-vidéken elért választási győzelméhez. "A két vezető felhasználta az alkalmat arra is, hogy eszmét cseréljen a kancellár március 17-én a Fehér Házban tett vizitjéről" - olvasható a közleményben, amely azonban nem említ konkrétumokat a telefonbeszélgetés témáiról. (MTI) / atv.hu


 

Kommentelne? Kattinson ide!

h i r d e t é s