h i r d e t é s

Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Trump támogatja Mitt Romney szenátorjelöltségét

2018. február 20. - 06:51

 

Donald Trump amerikai elnök hétfő esti Twitter-üzenetében biztosította támogatásáról a republikánus Mitt Romney szenátorjelöltségét. 

Mitt Romney - Forrás: CNN.com

Mitt Romney "nagyszerű szenátor és Orrin Hatch méltó követője lesz, teljes támogatásomat és beleegyezésemet élvezi" - írta a mikroblog-bejegyzésben Trump. 
Romney - aki korábban massachusettsi kormányzó, majd a 2012-es elnökválasztáson a republikánusok elnökjelöltje volt - a múlt pénteken jelentette be egy közösségi portálon közzétett videón, hogy visszatér a politikába, és megpályázza Utah állam visszavonuló szenátora, Orrin Hatch székét. A bemutatkozó videón a milliárdos üzletember-politikus azt hangsúlyozta, hogy "független hang lesz" a kongresszusban. Megválasztását politikai elemzők szinte biztosra veszik, mert neve közismert, dúsgazdag és van pénze a kampányra, demokrata párti kihívója, Jenny Wilson, Salt Lake City önkormányzati tagja pedig gyönge ellenfél. Segíti Romneyt az is, hogy mormon, hiszen Utah állam a mormon egyház központja. Donald Trump és Mitt Romney viszonya nem felhőtlen. A 2016-os elnökválasztási kampányban kölcsönösen élesen támadták egymást, ám elnökké választása után Trump nagy sajtónyilvánossággal kísért vacsorán látta vendégül Romneyt egy manhattani étteremben, hogy felajánlja neki a külügyminiszteri posztot. Amikor azonban kiderült, hogy nem ő, hanem Rex Tillerson lesz az amerikai diplomácia irányítója, Romney támadássorozatot indított Trump ellen. (MTI)


 

h i r d e t é s