fbpx Túl messzire ment Erdogan - lőttek a törökök csaltakozásának? | CIVILHETES

h i r d e t é s

Túl messzire ment Erdogan - lőttek a törökök csaltakozásának?

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Túl messzire ment Erdogan - lőttek a törökök csaltakozásának?

2016. augusztus 04. - 12:13
0 komment

 

Az osztrák kancellár párbeszédet kezdeményezne a török csatlakozási tárgyalások megszakításáról.

Christian Kern osztrák kancellár Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján az Országház Delegációs termében 2016. július 26-án. - Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Christian Kern szerint még évekig vagy évtizedekig "lehetetlen" lesz Törökország uniós taggá válása, a csatlakozási tárgyalásokat pedig "diplomáciai fikciónak" nevezte. Az osztrák kancellár így a tagfelvételi tárgyalások megszakítását is felvenné az Európai Tanács szeptember 16-án tartandó ülésének napirendi pontjai közé. A lépést az osztrák védelmi miniszter, Hans Peter Doskozil is támogatja, a tömeges bebörtönzések miatt ugyanis úgy tűnik, hogy „Törökország a diktatúra felé halad”, ami „összeegyeztethetetlen az európai érdekekkel”.

Kern az ORF-nek adott interjújában elismerte: Törökország fontos partnere az uniónak biztonsági és védelmi politikai kérdésekben, valamint az Iszlám Állam elleni küzdelemben. Újságírói kérdésre válaszolva azonban hozzáfűzte: vannak arra utaló jelek, hogy Törökországban diktatórikus kormányzás van, ezeket a jeleket pedig komolyan kell venni.

MTI / privatbankar.hu


 

h i r d e t é s

Kommentek