fbpx Túl sok volt a jó tanuló, úgyhogy inkább senki nem kapott oklevelet | CIVILHETES

h i r d e t é s

Túl sok volt a jó tanuló, úgyhogy inkább senki nem kapott oklevelet

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Túl sok volt a jó tanuló, úgyhogy inkább senki nem kapott oklevelet

2019. július 17. - 10:02

 

Nagyon emberi történetről számolt be szerda hajnalban az Index, méghozzá egyenesen Zuglóból, ahol az illetékes tankerület pályázatot hirdetett a helyi általános iskolák legjobb tanulói számára. - írja a 444.hu.

Illusztráció: MTI Fotó: Balázs Attila

A „100 ötös” pályázat ajánlat azoknak szólt, akik a tanévben legalább 100 jeles jegyet kaptak valamilyen tantárgyból. 

A legjobbaknak csak jelentkezniük kellett az iskolatitkárnál a tanév végén esedékes dicséret reményében. A szülők szerint azonban a jutalom elmaradt, az évzárón még csak szó sem esett a pályázatról. 

A kiíró Közép-Pesti Tankerületi Központ végül (megkeresésre válaszul, egy héttel a vakáció kezdete után) arról tájékoztatta a szülői közösséget, hogy

az iskolák nagyságrendekkel több gyerek nevét küldték be, mint amire számítottak, és sajnos nincs mód ennyi tanulót oklevéllel jutalmazni, ezért a «100 ötös» programot leállították.

A lapnak se a tankerület, se az igazgató nem reagált az érintett szülő felvetésére. Csalódottan annyit írt: „Igen sajnálatos, hogy ennyi jó tanuló gyerek van a kerületben és a tankerületnek nincs pénze-ereje-kedve 1000-1500 db oklevelet kinyomtatni. Vicc.... a lényeg, hogy «Nekünk a gyerek az első»!” 

 444.hu


 

h i r d e t é s