h i r d e t é s

Tüntetés az ügyészség előtt: Meg ne próbáld, Polt Péter!

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam

Tüntetés az ügyészség előtt: Meg ne próbáld, Polt Péter!

2016. április 24. - 15:06
0 komment

 

„Orbán, Rogán, Lázár: mind megússzák. Szabad a rablás”

Fotó: 168ora.hu

Az ügyészség Quaestor-ügyben tanúsított szerencsétlenkedése miatttüntetést szerveznek a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé április 28-án, 18:00 órai kezdettel - írja a 168ora.hu. A demonstráción részt vesz és felszólal Pápa Levente, az Együtt alelnöke is.

„Elég volt Polt Péterből, elég volt az ügyészség bűnsegéd szerepéből. Elég volt abból, hogy Polt Péter politikai védőangyal szerepet játszik, és minden jogi ügy az ő kezei alatt hal el” – írta a tüntetéssel a kapcsolatban a Facebookon Pápa Levente. Hozzátette, nem életszerű feltételezni, hogy minden rendben van a gyanús korrupciós ügyekkel, és hogy mindez véletlenül történik.

Pápa Levente emlékeztetett: az ügyészség egy év után tett feljelentést a „Quastor-lopás” ügyében, de nem találtak politikai szálakat. Azoknak is csalódniuk kellett, akik azt gondolták, hogy legalább Tarsoly Csabát megbüntetik, hiszen „néhány hete a bíróság hiánypótlást kért az ügyészségtől, amit az nem akar teljesíteni. Helyette a bíróságra mutogat, és egymást okolják a kudarcért” – írta Pápa Levente. Arra is felhívta a figyelmet: a végső dátum május 31., ha addig nincs hiánypótlás, akkor nem lesz bűntetőügy.

Polt Polt keze alatt már több, a jegybankot is érintő feljelentés halt el – írta Pápa Levente, hozzátéve, hogy éppen tegnap derült ki, hogy lett volna oka az ügyészségnek vizsgálódni Matolcsy birodalmában. (Kiderült, hogy az MNB félmilliárd forintot lapátolt ki a vs.hu kiadójának, ami Matolcsy rokonának érdekeltségébe tartozik.)

„Ehelyett Polt és Matolcsy leültek egymással ebédelgetni!
Matolcsy birodalma tényleg egy tündérmese. Itt olyanok történnek, amik csak az álmokban vagy afrikai diktatúrákban: hirtelen mesés magánvagyonokká alakulnak a közpénzek. Ami Matolcsynak álom, az az országnak rémálom. És Polt Péter, mint egy rossz dada, nem ébreszti fel Matolcsyt, hanem hagyja tovább álmodni ezt a rémálmot. Persze ugyanez igaz számtalan más ügyben is, ahol a fideszes haverok érintettek voltak. Orbán, Rogán, Lázár: mind megússzák. Szabad a rablás” – írta az Együtt alelnöke.

Pápa Levente kiemelte, politikai pártok felett álló ügyről van szó, ez az első figyelmeztető tüntetés, ezért „mindenkit várnak, akinek elege van Polt Péterből, az ügyészség politikai cinkosságágból, a Fideszeből, az Orbán-rezsimből”.

 

168ora.hu


 

h i r d e t é s