h i r d e t é s

Tusványos és Világos!

Olvasási idő
2perc
Eddig olvastam

Tusványos és Világos!

2018. augusztus 12. - 11:26

 

Világosnál azért súlyosabb volt a vereség!Remélem, hogy igen.

Büki Ervin megjelent írása ihletett egy ironikus gondolatra, amikor osztrák keresztény demokratákkal folytatott beszélgetését ecsetelte. Íme, néhány mondat a cikkéből. Idézem:

„Kérdéseikre nehéz válaszolni, mert minden válasz csak növeli a megadatlan válaszok számát, mert mit kezdjenek, a totális szellemi térfoglalással, a kulturális attakkal,a média közvetlen kormányzással, a Soros szimbólummá emelésével, vagy egyáltalán azzal, hogy a magyar miniszterelnök egy másik ország területéről hirdet programot.

Csak a helyszínnel kapcsolatban annyit kérdeztek, hogy nálatok Magyarországon nincs megfelelő hely? Szerintük, amit Orbán csinál, olyan mintha, Ausztriából üzenne, az Anschluss okán. Ezen a ponton elakadtunk, mert nem értették Trianont, meg a 100 évet, meg a múltba révedést és az identitás keresés irányát”.

Világos! Világos? Az osztrák Tusványos!

Azt juttatta eszembe, hogy az osztrák sógorokból hiányzik a perverz alkotó gondolkodás vagy egyszerűen csak ésszerűen próbálnak körültekinteni a világban és valamilyen jövőképet alkotni, ami nem egyszerű dolog! IQ kell hozzá és némi alázattal megáldott (szentmisén is lehet) szerénység. Tanulni sem tilos, még a kereszténydemokratáknak sem, pedig a hazaiak tökéletesnek hiszik magukat. Ez a legfőbb akadálya lehet az értelmes politikának. macerás dolog másoktól tanulni, ellenzéktől már nem is kell, mert kilóra megvették a képviselőket és a hivatalos roma etnikumot, a többi száradjon el!

Arra a gondolatra jutottam, hogy ezt az írást elküldöm németországi és osztrák ismerőseimnek fordításban, mert „óriási” javaslatom született számukra!

A javaslat Ausztria kormányának, Tusványos szellemében!

Az osztrák kancellár és az összes keresztény, nem keresztény pártvezér csődítse össze Erdélyben a monarchia még élő híveit valamilyen nyári egyetem jogcímen. Biztos vagyok benne, hogy sörrel együtt erre is lenne vevő.

Mondjon zagyva beszédet az elveszett birodalom sérelmeiről és igényeiről, hiszen Trianon őket jobban megkopasztotta, mint Magyarországot.

Putyint is meghívhatnák! Őket is érte akkor sérelem, meg azután jó beszél németül, tisztább kiejtéssel, mint a bécsi politikusok egy része!. Tisztábban és érthetően.

Jól mutatnának együtt Habsburg György királyfival, aki még mindig itt dekkol Székesfehérvárnál, hátha fejére esik egy korona, ha Orbánnak esetleg nem kell! A Magyar Vöröskereszt elnökeként meghívható Világosra, úgyis tudja mindenki, hogy várományos Habsburg gyerek, Ausztriából kitiltva, pereputtyostól. Világosról nem, Magyarországról sem.

Az osztrák politikusok talán tudják, hogy az európai integráció késleltethető, de pontosabban érkezi majd, mint a mai, szombathelyi expressz vonat. Akkor meg minek csócsálgatni Raffai Ernő könyve alapján a trianoni ügyeket. Túllépett rajta a történelem.

A nemzetünk mai „nagyjai”ezzel szemben anakronisztikus locsogással szítanák a tüzet, ha valakit érdekelne, néhány hazánkfia érdeklődésén túl.

Osztrák irredenta dumákból biztosan elhagynák a 400 éves rémuralmukat és az orosz szövetséget, meg azt is, hogy Haynaut meg kellett volna állítani.

Tusványoson sincs ez másképpen!

Tökéletes rendezés, csak minden elhangzott szó súlytalan és néha hazug!

Az osztrákok erre azt mondanák: „Die ganze Regierung kann mich am Arsch lecken”. Megkérdezném, vajon melyikre gondoltak, a sajátjukon kívül?

Mert ők nem csak keresztények, hanem kicsit demokraták! Sőt, okosabbak, mint a magyar illiberális (lásd tájékozatlan) vezérek tegnap és ma!

Kapcsolódó cikkek: 

 

h i r d e t é s