h i r d e t é s

Tűzvész tombol Dél-Dakotában

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam

Tűzvész tombol Dél-Dakotában

2021. március 31. - 06:32

 

A négy amerikai elnök húszméteres arcmását ábrázoló hegyen kívül több autópályát is lezártak. 400 ház lakójának kellett elhagynia az otthonát.

Forrás: KELOLAND News / YouTube

Tűzvész miatt kiürítették és lezárták a négy amerikai elnök hatalmas arcképét mintázó Mount Rushmore-t az Egyesült Államok Dél-Dakota államában hétfőn. A közeli Rapid Citytől nyugatra fekvő lakókerületeket is ki kellett üríteni.

A helyi katasztrófavédelem arra figyelmeztetett, hogy a Rapid Citytől északnyugati irányban mintegy 25 kilométerre tomboló lángokat a nyugatról fújó szél kelet felé terjeszti tovább. „Nagyon aktív és veszélyes a helyszín” – tudatta a seriff hivatala közleményében. Rapid Citytől délnyugatra is tombolnak a lángok, ami miatt több autópályát is le kellett zárni.

A hatóságok szerint a környéken három különböző tűzvész pusztít, amelynek következtében legalább 400 ház lakóit evakuálták. Nagyjából 250 tűzoltó küzd a lángokkal – írta az Abc News.

A dél-dakotai Mount Rushmore oldalában 1927 és 1941 között Gutzon Borglum szobrász fia segítségével véste ki George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt és Abraham Lincoln csaknem 20 méter magas arcmását. (nepszava.hu)


 

Kommentek

h i r d e t é s