h i r d e t é s

Új hatóságot hoz létre a kormány

Olvasási idő
1perc
Eddig olvastam
a- a+

Új hatóságot hoz létre a kormány

2016. január 28. - 12:29
0 komment

Célegyenesbe fordultak a könyvelőket, könyvvizsgálókat és adótanácsadókat felügyelő új, közpénzügyi hatóság kialakításának kormányzati munkálatai – értesült a kormányközeli Magyar Idők.

Fotó: Europress / Napi.hu

A létrejövő szervezet fő feladata a tervek szerint a könyvelők, az adótanácsadók, az adószakértők, az okleveles adószakértők és a könyvvizsgálók ellenőrzése lenne - írja a napi.hu. A lap úgy tudja, az egység létrehozásának kormányzati teendőin már javában dolgoznak, így nincs különösebb akadálya annak, hogy a hatóság idővel megkezdje munkáját.

A Magyar Idők szerint az új hatóság majdani működése az állami felügyeleti funkciók megerősítését szolgálhatja, egyúttal komoly szerepet játszhat a feketegazdaság visszaszorításában.

A kormány célja az új intézmény létrehozásával, hogy a megakadályozza a korábbi idők bank- és brókerbotrányainak, elszámolási visszaéléseinek, áfacsalásainak megismétlődését.

Az új hatóság számos teendőért, például a képzési követelmények meghatározásáért, a működési engedélyek kiadásáért és a hiányosságok feltárásáért felelhet. A könyvelési és más díjak figyelemmel kísérése, az irreális árverseny megfékezése szintén az elképzelhető feladatok között szerepel - olvasható a napilapban.

 

napi.hu