h i r d e t é s

Új információ a Budapest Bank eladásáról

Olvasási idő
kevesebb, mint
1 perc
Eddig olvastam
a- a+

Új információ a Budapest Bank eladásáról

2019. július 11. - 15:31

A kormányülésen szóba került tegnap a Budapest Bank eladása. Konkrétumokat nem árultak el, de lehet sejteni, mi lesz a jövő.

A kép illusztráció! - Forrás: hirtv.hu

A tegnapi kormányülésen szó volt a Budapest Bank sorsáról - árulta el a X. Magyar Privátbanki konferencián Farkas Róbert, a Takarékbank szakterületi vezetője. - írja a Napi.hu

Azt nem mondta el, milyen döntés született, vagy született-e egyáltalán döntés, de megjegyezte: nem hinné, hogy néhány éven belül az MKB, a Budapest Bank és a Takarékbank külön intézményként működnek majd.

Budapest Bank eladásával Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztert bízta meg a kormány, a miniszternek június 30-ig kellett tárgyalnia potenciális vevőkkel, akik legalább 200 milliárd forintot, vagyis annyit adnak a bankért, amennyiért 2015 februárjában az állam megvásárolta.

Az eladósorban lévő pénzintézetet több más pénzügyi csoport is kinézte magának, egyebek között a Raiffeisen, az Erste és a K&H anyacége, a belga KBC is jelezte, érdekelné a hitelintézet. (napi.hu)